Gvardiola odgovorio Čeferinu: Advokat mora da poštuje proceduru

Slovenac je izjavio da je Uefa "bila u pravu" kada je kaznila Mančester siti zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja

7553 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola je poručio predsjedniku Uefe Aleksanderu Čeferinu da "poštuje proceduru" kao odgovor na komentare Slovenca u vezi sa time što su navodno "građani" kršili finansijski fer-plej.

"Kao advokat, predsjednik Uefe bi trebalo prvo da sačeka, a poslije da radi šta hoće. Advokat mora da poštuje proceduru i da razumije da imamo pravo da se branimo", rekao je Gvardiola.

Čeferin je za Telegraf izjavio da je Uefa "bila u pravu" kada je kaznila Mančester siti zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.

U februaru 2020. godine Uefa je kaznila Siti sa 30 miliona eura i dvije sezone van evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Međutim, nekoliko mjeseci kasnije je Sud za sportsku arbitražu ukinuo tu suspenziju zbog manjka dokaza i zastarelosti slučaja, a Mančester siti je morao da plati 10 miliona eura.

Premijer liga je u februaru prošle godine optužila Siti za 115 navodnih kršenja finansijskih pravila u periodu od 2009. do 2018, tokom kojih je tri puta bio prvak Engleske.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters je rekao da je određen datum za saslušanje, ali je, govoreći nedavno pred poslanicima, naveo da ne može da otkrije kada će se ono održati.

Bonus video: