Borusija rekla NE: Odbijena ponuda Barselone za Dembelea

"Ponuda ne odgovara kvalitetima igrača i trenutnoj situaciji na tržištu", saopštio je klub iz Dortmunda, ne navodeći o kojoj je sumi riječ
0 komentar(a)
Dembele, Foto: Reuters
Dembele, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.08.2017. 15:18h

Izgleda da nema ništa od transfera Osmana Dembelea u Barselonu, bar za sada.

Svjetski mediji objavili su da su Barselona i Borusija Dortmund dogovorili posao, da se očekuje se ozvaničenje i to u narednih nekoliko sati, te da bi njemački klub trebalo da dobije između 120 i 130 miliona eura za 20-godišnjeg krilnog napadača.

Borusija je, međutim, saopštila da je ponuda odbijena:

"Ponuda ne odgovara kvalitetima igrača i trenutnoj situaciji na tržištu", saopštio je klub iz Dortmunda, ne navodeći o kojoj je sumi riječ.

Dembele je, s druge strane, odlučio da ode.

On se danas nije pojavio na treningu, i to bez objašnjenja.

"Dembele se nije pojavio na treningu. Nismo mogli da stupimo u kontakt sa njim. Ne znamo gdje je", rekao je trener Peter Boš.

"Dembele samovoljno nije došao na trening. U konsultaciji sa trenerom, klub ga je suspendovao najranije do ponedjeljka", kazao je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Mediji su javili da je Dembele na putu ka Kataloniji, ali "El Mundo deportivo" tvrdi Barselona ne zna gdje se Dembele nalazi, pozivajući se na izvore iz vrha kluba.

Borusija je jednog od najvećih evropskih talenata prije samo godinu dovela iz Rena za 15 miliona eura.

Dembele je u prvoj sezoni u Borusiji postigao 10 golova i upisao čak 22 asistencije na 50 utakmica.

Barselona je pokušala da dovede Filipea Kutinja, ali je Liverpul odbio sve ponude, uključujući i posljednju od 100 miliona eura.

Bonus video: