Šta je važnije - Nejmar ili stadion kao što je Alijanc arena

"Tokom priče o Nejmarovom transferu, zapitao sam se - šta je Bajernu važnije? Da li stadion kakav je Alijanc arena ili igrač kakav je Nejmar. Njegov transfer je bio skuplji od izgradnje našeg stadiona. Mislim da sam sve rekao", kazao je Rumenige
63 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2017. 16:09h

Predsjednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je da klub koji vodi nikada neće plaćati astronomske cifre za transfere igrača.

Nekadašnji njemački reprezentativac je naglasio da ne može da razumije evropske političare i Evropsku uniju, koji dozvoljavaju "divljanje" na evropskom tržištu.

"Tokom priče o Nejmarovom transferu, zapitao sam se - šta je Bajernu važnije? Da li stadion kakav je Alijanc arena ili igrač kakav je Nejmar. Njegov transfer je bio skuplji od izgradnje našeg stadiona. Mislim da sam sve rekao", kazao je Rumenige.

Bajern je izdvojio 346 miliona eura za izgradnju Alijanc Arene 2014. godine, ali je kompanija Alijanc kasnije platila 110 miliona eura u zamjenu za 8,33 odsto akcija kluba.

"Bajern ima drugačiju filozofiju od većine klubova. Mi pratimo tržište, moramo da to radimo, ali ne idemo u krajnost", rekao je Rumenije, koji je predsjednik Udruženja evropskih klubova (ECA).

Sa te pozicije on je pozvao Evropsku uniju da reguliše fudbalska pitanja posebnim zakonima-

"Više puta sam bio na razgovorima u Briselu, predlagao sam rješenje - uvođenje pravila o ograničenju zarada. To funkcioniše u NBA ligi, to je rješenje za fudbal. Drugog rješenja nema. Moj predlog je uvijek odbijen, iako i klubovi i UEFA nemaju ništa protiv", rekao je Rumenige.

Bonus video: