Interov poker u Rimu za džinovski korak ka Skudetu

Lider Serije A savladao Romu 4:2, Lacio bolji od Kaljarija

5028 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Inter je šest dana nakon što je savladao Juventus u Derbiju Italije sjajnu formu potvrdio na tradicionalno teškom gostovanju u Rimu.

"Nerazuri" su savladali Romu 4:2 za petu uzastopnu pobjedu u Seriji A i bijeg na tabeli - imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Juventusa koji u ponedjeljak dočekuje Udineze.

Nakon što se kompletira 23. kolo, Inter će imati i utakmicu manje od "stare dame", odigraće je sa Atalantom na "Meaci" 28. februara.

U kišnom Rimu je Inter poveo u 17. minutu preko Franćeska Aćerbija, ali u prvom poluvremenu nije kontrolisao stvari na terenu, pa je "vučica" znala kako da to iskoristi i dođe do preokreta - donijeli su joj ga je Đanluka Manćini i Stefan El Šaravi.

Nastavak je samo pokazao koliko je jak Inter, jer je već do 56. na semaforu bilo - 2:3.

Markus Tiram je u 49. na pas Matea Darmijana izjednačio, potom je novajlija Rome Anhelinjo postigao autogol u duelu sa francuskim napadačem.

Tim Simonea Inzagija je nakon toga došao do svoje igre, Roma imala jednu šansu za 3:3 kada je loše reagovao Romelu Lukakua, a tačku na trijumf je stavio Alesandro Bastoni u sudijskoj nadoknadi.

Roma je tako prekinula niz od tri pobjede od odlaska Žozea Murinja i dolaska Danijelea de Rosija.

Lacio je savladao Kaljari na Sardiniji 3:1 (Adam Marušić igrao cijeli meč), a Ćiro Imobile postigao 200. gol u italijanskom šampionatu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: