Sad se iz Barse neće žaliti na suđenje - sumnjiv gol Jamala za remi protiv Granade

Barsi bod u duelu sa timom iz opasne zone (3:3) ne znači mnogo, jer sada kasni 10 za Realom, a pet za Đironom. Čini se da se šampionska trka polako završava...

7031 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Albert Gea
Foto: Reuters/Albert Gea

Do dolaska na Olimpijski stadion na Monžuiku, Granada je uz Almeriju bila najgori gost u La Ligi, sa samo jednim osvojenim bodom.

Ali, večeras ima za čim da žali, jer je bila na pragu senzacije protiv Barselone.

Dva puta je vodila, ali se tim Ćavija Ernandesa donekle izvukao i izborio remi (3:3).

Pitanje je, međutim, da li bi uzeo i taj bod da Ćavi, Đoan Laporta i igrači nisu prethodnih sedmica „kukali” zbog suđenja, jer se čini da je Lamin Jamal prije posljednjeg gola napravio faul nad Hoseom Kaljehonom.

Nije to bilo sve, jer Pedrijev faul nad Fakundom Peljistrijem, koji je djelovao kao da je za crveni karton, nije čak ni pregledan.

Jamal je donio prednost domaćima u 14. minutu, da bi u 43. izjednačio Rikard Sančes na asistenciju Peljistrija.

Mladi Urugvajac, koji je krajem januara stigao na pozajmicu iz Mančester junajteda, i sam je pogodio u 60. minutu, da bi u 63. na 2:2 izjednačio Robert Levandovski.

Kapiten gostiju Ignasi Mikel je u 66. minutu donio novu prednost Granadi, a umalo je bilo i 3:4 - čim se krenulo sa centra nakon izjednačenja Jamala, Mirto Uzuni je sjajno šutirao iz prve, a Mark Andre ter Štegen još bolje odbranio.

Barsi ovaj bod ne znači mnogo, jer sada kasni 10 za Realom, a pet za Đironom. Čini se da se šampionska trka polako završava...

A Granada ni treći put zaredom nije poražena na gostovanju Barseloni, a zanimljivo je da je jedini dosadašnji remi u gostima upisala istovjetnim rezultatom, i to protiv Almerije, sa kojom će vjerovatno zajedno u Segundu...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: