Održan seminar za sudije i kontrolore suđenja

Izvršena je provjera zdravstvene sposobnosti, nivo fizičke spreme, teoretskog poznavanja Pravila fudbalske igre (PFI), kao i vježbe na terenu

7927 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Prethodne sedmice u Podgorici je održan Redovni seminar za sudije sa Jedinstvene liste i kontrolore suđenja, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Tokom četiri dana intenzivnog rada, izvršena je provjera zdravstvene sposobnosti, nivo fizičke spreme, teoretskog poznavanja Pravila fudbalske igre (PFI), kao i vježbe na terenu.

Na seminaru su predavanje održali i gosti iz Sjeverne Irske i Hrvatske - Alan Snodi, Bruno Marić i Ante Vučemilović-Šimunović.

Snodi je na seminaru boravio kao Uefin ekspert, Marić je predsjednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Hrvatske, čiji je član i Vučemilović-Šimunović.

"Nakon izvršenih testiranja, možemo reći da su sudije spremne za nastavak prvenstva. Jedan sudija se povrijedio na fitnes testu, dvojica nisu testirana iz medicinskih razloga. Svi ostali su uspješno savladali zadate norme. Izvršili smo detaljnu analizu prvog dijela prvenstva i usaglasili kriterijume za drugi dio sezone. Po pravilu, proljećni dio je teži za suđenje, ali u sudijskoj organizaciji vjerujemo da smo maksimalno spremni da odgovorimo zahtjevima ove sezone", kazao je Amil Gerina ispred Sudijske komisije FSCG.

Posebno je inspirativan bio dio edukativni seminara.

"Edukativni dio seminara je bio vrlo intenzivan. Imali smo tri instruktora iz inostranstva, koji su nam predstavljali najnovije instrukcije za najbitnije odluke", dodao je Gerina, prenosi FSCG.

Bonus video: