Fudbalsko proljeće kreće derbijem: Budućnost i Dečić za vrh tabele

Nastavlja se Meridianbet 1. CFL - u nedjelju (17) pod Goricom sudar dvije najbolje ekipe ove sezone

8144 pregleda 8 komentar(a)
Budućnost je bez pobjede protiv Dečića ove sezone: Sa prvog meča odigranog pod Goricom (1:1), Foto: FSCG
Budućnost je bez pobjede protiv Dečića ove sezone: Sa prvog meča odigranog pod Goricom (1:1), Foto: FSCG

Zimski odmor koji je trajao nešto više od dva mjeseca konačno je završen - vrijeme je za fudbalsko proljeće u Crnoj Gori.

Utakmicama 20. kola ovog vikenda se nastavlja Meridianbet Prva crnogorska fudbalska liga, a već na staru "oči u oči" naći će se dvije najbolje ekipe ove sezone - lider Budućnost u nedjelju od 17 sati dočekuje drugoplasirani Dečić.

Aktuelni šampion na vrhu ima dva boda više od rivala iz Tuzi, dok je trećeplasirano Jezereo mnogo dalje iza - na minus deset o odnosu na Budućnost.

Biće to treći okršaj Budućnosti i Dečića ove sezone, a tokom prethodna dva uspješniji je bio klub iz Tuzi, koji je u avgustu ostao neporažen pod Goricom (1:1), dok je u oktobru kao domaćin na Starom aerodromu golovima Andreja Bajovića i Draška Božovića slavio sa 2:0.

Za razliku od prvog dijela sezone Budućnost će sada biti jača za Đorđa Despotovića, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Lokerena, Astane, Rubina iz Kazanja, Arsenala iz Tule, kao i za Stefana Vukčevića (igrao za Zetu, Gabalu, Enosis i Velež), a tu su i povratnici i dobro poznata imena Igor Ivanović i Miloš Raičković.

Peković
Pekovićfoto: FSCG

S druge strane, mnogo jača je i ekipa Milorada Pekovića, pošto su dres Dečića navukli nekadašnji reprezentativac Saša Balić, zatim Bojan Matić, koji je igrao i u Partizanu, pa bivši lijevi bek Budućnosti Lazar Maraš, Nenad Gavrić, Abdelsamed Abdulahi, povratnik Matija Božanović...

Budućnost je saopštila da će karte za ovaj duel koštati dva eura, a kompletan novac od ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Proljećnji dio šampionata u subotu od 14.30 sati otvoriće duel pored jadranske obale - Arsenal u Tivtu dočekuje rivala sa sjevera Jezero.

Pola sata kasnije trebalo bi da počne meč Jedinstva i Rudara, ali još se čeka saopštenje kluba iz Pljevalja da li će zbog blokade računa uopšte i krenuti u drugi dio sezone.

U subotu će se odigrati još jedan meč (Petrovac - Mladost), dok će osim pod Goricom u nedjelju biti zanimljivo i u Baru, gdje Mornar dočekuje Sutjesku.

Meridianbet 1. CFL, 20. kolo

Subota

14.30h Arsenal - Jezero

15.00h Jedinstvo - Rudar

17.00h Petrovac - Mladost DG

Nedjelja

15.00h Mornar - Sutjeska

17.00h Budućnost - Dečić

Standings provided by Sofascore

Bonus video: