U susret borbi za prvo mjesto - Bajović: Respektujemo Budućnost ali i oni nas

Derbi pod Goricom sjutra od 17 sati daće odgovor: Budućnost će ostati prva ili će Dečić biti novi lider

4020 pregleda 3 komentar(a)
Bajović je već pogađao mrežu Budućnosti, Foto: FSCG
Bajović je već pogađao mrežu Budućnosti, Foto: FSCG

Pogled na tabelu, igrački kadar, uslovi i mogućnosti pripreme, ali i zimska pojačanja - svi su preduslovi da se sjutrašnja utakmica kojom se zatvara prvo proljećno kolo u Meridianbet 1. CFL-u, nazove derbijem.

I stadion najveći, Budućnost će od 17 sati pod Goricom ugostiti Dečić. A ulog, prvo mjesto na prvoligaškoj tabeli, jer je Budućnost prezimila sa dva boda više od Dečića

U taboru Tuzana nakon posljednjeg treninga nema ni straha ni euforije. Zna se samo da trener Milorad Peković neće moći da računa na napadača Olivera Šarkića i štopera Sašu Balića.

"Respektujemo Budućnost, ali smo sigurni da je to obostrano. Znamo da moramo da odigramo pametno, jako su kvalitetna i u međuvremnu pojačana ekipa. No, u našem timu je atmosfera maksimalnog povjerenja, vjerujemo u sebe i jedan u drugog, imamo potrebno samopouzdanje i pokušaćemo da pobijedimo pod Goricom - kazao je mladi reprezentativac iz dresa Dečića, Andrej Bajović.

Iako defanzivni vezni, on je postigao tri gola u jesenje dijelu prvenstva, nadjraži svakako u pobjedi nad Budućnosti - 2:0, u drugom ovosezonskom odmjeravanju snaga na kampu FSCG.

Prvi duel sezone 2023/2024. godine, pod Goricom nije donio pobjednika (1:1).

"Propustio sam prvu utakmicu zbog kartona u drugoj, dao sam gol za 2:0 i nadam se opet dobroj igri. Zahtjevi trenera su jasni - angažovano, borbeno, pametno i da ne gubimo fokus, jedino tako se možemo nadati pobjedi. Naravno, očekujemo i brojnu publiku i želimo da odigramo najbolje što znamo. Imali smo maksimalno dobre uslove u pripremi, dobili i sjajna pojačanja i nadamo se dobrim rezulattima - zaključio je Bajović.

Bonus video: