Hojlund i Zirkze: Nova generacija top napadača

Danac igra sve bolje u dresu Mančester junajteda, bivši fudbaler Bajerna stekao reputaciju u Seriji A

2204 pregleda 1 komentar(a)
Prija mu Engleska: Rasmus Hojlund, Foto: Reuters
Prija mu Engleska: Rasmus Hojlund, Foto: Reuters

Atalanta je dobro znala koga dovodi ljeta 2022. čim je bila spremna da za Rasmusa Hojlunda plati 17 miliona austrijskom Šturmu.

Danac je kroz Seriju A prošle sezone najavio ogroman potencijal koji polako naplaćuje partijama u dresu Mančester junajteda. Početak na “Old trafordu”, na koji je stigao prije pola godine za oko 70 miliona eura, nije bio dobar, ali je bilo samo pitanje momenta kada će da eksplodira.

Stvari su konačno došle na svoje, 21-godišnji momak iz Kopenhagena je počeo da trese mreže - uradio je to u šest mečeva u nizu i najmlađi je igrač koji je imao takvu seriju u istoriji Premijer lige, nakon što je u nedjelju dva puta pogodio protiv Lutona.

Hojlund je osvojio Ostrvo, a u Seriji A dominira Džošua Zirkze, momak koji je sa tek nešto više od 16 godina stigao u Bajern. Holanđanin je iz Bavarske pozajmljivan Anderlehtu i Parmi, od avgusta 2022. je član Bolonje, a prije dva dana je srušio Lacio na “Olimpiku” i nema dileme da je trenutno jedan od najboljih napadača na Apeninima.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Montipo (Verona) - imao je samo dvije odbrane u duelu sa Juventusom, ali je druga - u sudijskoj nadoknadi kada je zaustavio Federika Kjezu - sačuvala remi jednom od kandidata za ispadanje iz Serije A.

ODBRANA

Gusto (Čelsi) - utakmicu po utakmicu novajlija iz Liona potvrđuje da je dostojna zamjena za povrijeđenog Risa Džejmsa.

Damfris (Inter) - i bez njega je Inter dovoljno moćan, ali sa Holanđaninom na terenu Simone Inzagi ima još jedno veliko oružje. Damfris se vratio u startnu postavu i bio jedan od strijelaca u rutinskoj pobjedi nad Salernitanom.

SREDINA

Asano (Bohum) - ljubitelji fudbala na prostorima bivše Jugoslavije ga pamte iz dresa Partizana. Japanac je već dvije i po godine član Bohuma, sada je zatresao mrežu Bajerna u duelu koji možda bude i posljednji za Tomasa Tuhela na klupi velikana.

Ljorente (Atletiko Madrid) - čovjek za sve pozicije u timu Dijega Simeonea. Ljorente može da bude vezista, bek, ali i napadač - dao je dva gola u petardi Atletika protiv Las Palmasa.

Edegor (Arsenal) - od početka meča sa Barnlijem se vidjelo da je to kao stvoren protivnik za Norvežanina - pogodio je za 1:0, potom bio i asistent. Odigrao je kapitenski na “Tarf Muru”.

Frimpong (Bajer) - sedam golova i šest asistencija govore koliko je Holanđanin bitan u završnici za lidera Bundeslige.

NAPAD

Hojlund (Mančester junajted) - nijednog momenta nije postojala sumnja da je Junajted dobro uložio novac kada ga je ljetos doveo iz Atalante. Dancu su nedostajali samo golovi, a sada je u golgeterskoj seriji kojoj se ne nazire kraj.

Zirkze (Bajern) - iz Bajerna je morao da ide težim putem, a sada praktično može da bira klub u kojem će nastaviti karijeru.

Mota (Monca) - Milanova odbrana je u Monci djelovala amaterski, pa Portugalcu nije ni bilo teško da zablista.

Salah (Liverpul) - dočekao ga je Jirgen Klop - nakon povrede je bio strijelac i asistent u trijumf protiv Brentforda.

Bonus video: