Dogovoreno: Tuhel odlazi iz Bajerna, ali tek na kraju sezone

Florijan Pletenberg, novinar njemačkog Skaja, objavio je da su njemački stručnjak i bavarski gigant nakon prijateljskog i fer razgovora donijeli odluku da je najbolje da se rastanu na kraju sezone

5113 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Očekivao se otkaz poslije poraza od Lacija u Ligi šampiona, još više nakon novog neuspjeha od Bohuma u Bundesligi, na kraju dogovor o rastanku Tomasa Tuhela i Bajerna je stigao, ali on će se dogoditi tek na kraju sezone.

Florijan Pletenberg, novinar njemačkog Skaja, objavio je da su stručnjak iz Krumbaha i bavarski gigant nakon prijateljskog i fer razgovora donijeli odluku da je najbolje da se rastanu na kraju sezone.

U međuvremenu sve je potvrdio i Bajern, a oglasio se izvršni direktor kluba Jan-Kristijan Dresen.

"Cilj je da u sezonu 2024/25 uđemo sa novim smjerom i novim trenerom - do tada svakom pojedincu u klubu je naglašeno da će morati da pruži maksimum u Bundesligi i Ligi šampiona. Posebno to mislimo na revanš protiv Lacija, gdje smo uvjereni da možemo do četvrtfinala", istakao je Dresen.

S druge strane, Tuhel obećava maksimalnu posvećenost do kraja sezone.

"Dogovorili smo prekid saradnje, ali dok sam tu učiniću sve što mogu da postignemo maksimalan uspjeh", kaže trener Bajerna.

Tuhel je stigao prije 11 mjeseci nakon pomalo neočekivanog otkaza koji su Bavarcu uručili Julijanu Nagelsmanu.

Do kraja sezone ispao je iz Lige šampiona, Kupa Njemačke, a titulu u Bundesligi osvojio je zahvaljujući "poklonu" Borusije Dortmund u posljednjem kolu.

Ništa bolje nije mu išlo ni u novoj sezoni, pa je trenutno već van Kupa, u prvenstvu zaostaje osamo bodova za liderom Bajerom, dok će u Ligi šampiona u revanšu morati da "izbriše" poraz od Lacija u Rimu (1:0).

Ko će naslijediti Tuhela? Njemački i svjetski mediji kao glavne kandidate navode Žozea Murinja, Antonija Kontea, ali i čovjeka koji je na putu da Bajernu skine šampionsku krunu - Ćabija Alonsa iz Bajera.

Bonus video: