Rugani i Vlahović brži od pištaljke, Frozinone poklekao u posljednjem napadu Juventusa

Frozinone izgubio na gostovanju Juventusu u posljednjem napadu Stare dame u 26. kolu Serije A - 3:2, za jubilej Masimilijana Alegrija i preko 1.000 osvojenih bodova

7680 pregleda 1 komentar(a)
Vlahović je najviše želio pobjedu, Foto: REUTERS
Vlahović je najviše želio pobjedu, Foto: REUTERS

U devet utakmica protiv jedne od dvije prvoplasirane ekipe u Seriji A Frozinone nije uspio da osvoji bod, nije ni u 10. na gostovanju Juventusu - 3:2, u 26. kolu "kalća".

A činilo se da je na pragu velikog uspjeha, bližio se posljednji sudijski zvižduk, ali pretekao ga je gol Danijelea Ruganija na asistenciju Dušana Vlahovića u petom minutu nadoknade!

A činilo se da će biti laka utakmica za Staru damu, Dušan Vlahović je pogodio već u 3. minutu na asistenciju Mekenija.

No, gosti su pokazali hrabrost, sjajnom i ofanzivnom igrom izjednačili su već u 14. minutu golom Marokanca Šedire, mada je najveći dio posla obavio Nadir Dzorte prodorom, driblingom i ubacivanejm sa desne strane.

U 27. minutu šok za domaćina - Marko Brešanini je pogodio spektakularno.

Juventus je morao da juri i brzo je stigao do izjednačenja u 32. minutu, devetim golom Vlahovića u osam posljednjih utakica i opet na dodavanje Vestona Mekenija.

U nastavku je Juve djelovao bezidejno, neki pokušaji Vlahovića iz ne baš izgrađenih akcija, a onda pritisak u finišu. Ređali su se korneri i lopta je došla do Vlahovića koji je prebacio Ruganiju.

Taj gol značio je 1.002 boda Masimilijana Alegrija u Seriji A, što je rekord. On je ostvario 301 pobjedu, 99 remija i 96 poraza. Od sezone 1994/1995, u Seriji A pobjeda donosi tri boda a ranije su bila dva. Bioj e trener Kaljarija, MIlana, Sasuola i Udinezea.

Samo 45 dana ranije u Kupu Italije Juventus je lako dobio Frozinone sa 4:0, ali je Staru damu u međuvremenu uzdrmala nemoć protiv lidera Intera u Derbiju Italije.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: