Liverpul sa devet života: Nunjes u 99. minutu rastužio „Siti graund”

„Redsi” slavili u Notingemu, preokret Totenhema, remi Čelsija

11250 pregleda 29 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Remi Liverpula i Notingem foresta na „Siti graundu” je bio već praktično uknjižen, ali tim Jirgena Klopa kao da ima devet života - slavio je golom u 99. minutu, pa će i poslije i poslije 27. kola ostati na prvom mjestu Premijer lige.

„Redsi” su promašivali u Notingemu, mogli su da povedu i „šumari”, ali je finiš napravio razliku između ekipe koja se bori za titulu i one koja juri opstanak.

U heroja je izrastao rezervista Darvin Nunjes koji je pogodio glavom iz akcije koju je domaćin morao da izbjegne.

Liverpul je prije toga imao korner, Forest se odbranio, a onda izgubio loptu na dvadesetak metara od gola - Aleksis Mekalister je podigao glavu, vidio Urugvajca i centrirao, a bivši golgeter Benfike proslijedio loptu u mrežu.

Klopov tim ima četiri boda više od Mančester sitija koji u nedjelju od 17.30 dočekuje Mančester junajted, dok je Arsenal - takođe uz meč manje (u ponedjeljak gostuje Šefild junajtedu) - na minus pet...

Totenhem je poslije preokreta pogocima Tima Vernera, Kristijana Romera i Sona savladao Kristal Palas 3:1, dok je Čelsi mogao samo do boda u Brentfordu - 2:2.

„Plavci” su vodili golom Nikolasa Džeksona, Brentford preokrenuo (Joan Visa je akrobatskim makazicama pogodio za 2:1), a remi je potpisao Aksel Disasi.

Njukasl i Fulam su ubjedljivo (3:0) pobijedili Vulverhempton odnosno Brajton, dok je Vest Hem slavio na gostovanju Evertonu - 3:1.

Napadač „karamela” Beto je promašio penal pa bio strijelac, a „čekićarima” su trijumf donijeli Kurt Zuma, Džejms Vord-Praus i Edson Alvares.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: