Tri šanse kroz sedam dana za prvu pobjedu u 2024: "Budućnost nikada nije igrala ljepši fudbal, krizu ćemo prevazići"

"Desetka" crnogorskog šampiona Milan Vukotić kaže da njegova ekipa ima igru i očekuje brz povratak na pobjednički put

6915 pregleda 4 komentar(a)
Milan Vukotić sa Balšom Sekulićem na jednom od ranijih mečeva Budućnosti, Foto: FSCG
Milan Vukotić sa Balšom Sekulićem na jednom od ranijih mečeva Budućnosti, Foto: FSCG

Kada Budućnost u nedjelju pod Goricom dočeka Arsenal biće tačno tri mjeseca od posljednje pobjede aktuelnog prvaka u takmičarskim mečevima.

"Plavi" su 10. decembra 2023. prvi dio sezone završili trijumfom protiv Mladosti iz Donje Gorice (3:1), a nakon pauze i priprema u Antaliji kao da su zaboravili da pobjeđuju.

Tokom premijerne četiri utakmice u drugom sijelu sezone momci Mladena Milinkovića upisali su po dva remija i i poraza, lidersku poziciju su prepustili Dečiću, a od nedjelje će kroz sedam dana imati tri prilike da pobjedama pokažu kako ne žele da titula mijenja vlasnika.

"Mi smo velika porodica, ne samo na terenu, nego i van - ubijeđen sam da ćemo svi zajedno prevazići krizu rezultata, jer igru imamo", poručio je vezista Budućnost Milan Vukotić za klupski sajt.

"Desetka" najvećeg crnogorskog fudbalskog kluba nastavila je u sličnom tonu...

"Tu smo jedni za druge u svakom datom trenutku. Rezultati su bili i dobri i loši, ali uvijek smo se nosili kao ekipa, nikada nismo bili pojedinci i tražili krivicu u drugom. Najveću ulogu u stvaranju ekipe, hemije i grupe sjajnih momaka imaju šef stručnog štaba Mladen Milinković i sportski direktor Andrija Delibašić", dodao je Vukotić.

Milan Vukotić
foto: FSCG

Pobjeda u 2024. još se čeka, ali na sreću "plavih" ništa još nije riješeno - Dečić na vrhu ima samo bod više, a 25. maj i posljednje kolo Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige veoma su daleko.

"Iskreno mislim da Budućnost nikada nije igrala ljepši fudbal, da se nikada nije bolje radilo i da nikada nisu bili bolji uslovi za rad. Naravno, ljudi koji vole Budućnost i koji nas prate žele bolje rezultate čega smo svi mi svjesni", kaže Vukotić.

Naglašava da postoji i druga strana.

"Jednostavno nekada dođe do lošeg perioda koliko god bio fokusiran i dobar. Ne tražimo opravdanja, nadam se da smo naučili na sitnim greškama koje su nas koštale i da ćemo od sljedeće utakmice da se vratimo na pravi put. Na pobjednički put koji svi želimo i koji ova ekipa zaslužuje", jasan je Vukotić.

Talentovani vezista se prošlog ljeta iz zagrebačkog Dinama vratio u Budućnost.

"Svaki povratak je težak, mora da prođe proces adaptacije… Kada sam došao ljetos, vidjelo se da mi fali utakmica i da sam željan fudbala, ali nisam imao veliku minutažu što se odrazilo na moju spremu. Međutim, svi su me sjajno prihvatili, a to mi je bilo značajno u tom trenutku".

Dodaje da su mu zimske pripreme pomogle da se fizički spremi i vrati u formu, ali...

"Ne želim da se zadovoljim trenutnim, želim da nastavim još jače i bolje, da ekipa krene da dobija i onda ću biti siguran da je to ono što stvarno želim", zaključio je Vukotić.

Nakon utakmice sa Arsenalom, crnogorski prvak će u srijedu igrati protiv Jedinstva u gostima, dok ga četiri dana kasnije očekuje i duel sa zahutalim Mornarom u Baru.

Bonus video: