Miljan Radović: Nije mi bilo teško da se vratim u Sutjesku, nisu me zvali iz Budućnosti

Miljan Radović već četvrti trener Sutjeske ove sezone. Na klupi će debitovati sjutra (14) na gostovanju Petrovcu

14888 pregleda 9 komentar(a)
Miljan Radović u prvom mandatu na klupi Sutjeske, Foto: FK Sutjeska
Miljan Radović u prvom mandatu na klupi Sutjeske, Foto: FK Sutjeska

Osmog novembra 2020. godine, nakon poraza od Jezera (1:0) kraj Bistrice, Sutjeska MeridianBet je promijenila trenera - Dragan Radojičić je dobio otkaz, a naslijedio ga je Miljan Radović.

Radović je stigao u momentu kada je Sutjeska vezala pet mečeva bez pobjede, na tri zaredom pretrpjela poraz, (Budućnost, Iskra i Jezero) i nakon 13 utakmica imala 16 bodova.

Njegovim dolaskom, stanje na terenu se promijenilo - ekipa je igrala bolje i na kraju je uspjela da dođe do 2. mjesta u MeridianBet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi, ali nekadašnji igrač Sutjeske, po završetku sezone, nije nastavio saradnju sa klubom koja je bila uspješna.

Skoro tri godine nakon odlaska iz Nikšića, Radović se vratio u klub u kojem je ponikao. Prije dva dana Sutjeska je objavila da je bivši trener Grblja, Persiba iz Indonezije, Dečića i makedonske Voske Sport ponovo šef stručnog štaba Sutjeske.

Radović je čak četvrti trener Sutjeske u ovoj sezoni, koja se završava tek krajem maja. Sutjeska je sezonu počela sa Nenadom Brnovićem, sa kojim se neslavno rastala nakon debakla u Evropi. Brnovića je, 10. avgusta prošle godine, naslijedio Vladimir Janković, koji je otišao na kraju prvog dijela sezone, iako je u intervjuu "Vijestima" tvrdio da je Sutjeska igrala "dominantan fudbal."

Nakon odlaska Jankovića, Sutjeska je za novog trenera postavila Dragana Mijanovića, koji je odradio pripreme sa ekipom i "plave" vodio na četiri meča u MeridianBet 1. CFL - ekipa je ostvarila po jednu pobjedu i poraz, kao i dva remija. I onda, iznenada, u srijedu je iz kluba saopšteno da je novi trener Miljan Radović, a da je Mijanović tim-menadžer.

"Sutjeska je moj klub. Za Sutjesku sam odigrao dosta utakmica, dao dosta toga klubu, ali je Sutjeska više meni dala - tu sam rođen, to mi je druga kuća. Sutjeska trenutno nije na mjestu na kojem bi željela da bude, pa mi je ovo motiv više da dođem i pomognem klubu koji mi je dao sve. Kad je Sutjeska u pitanju, nije mi bilo teško da donesem ovu odluku. Volim izazove - ambiciozan sam. Dragoslav Poleksić koji je sa mnom došao kao i ostali momci iz stručnog štaba - mi smo takvog karaktera, rođeni smo tu, znamo kako ide sve. Jednostavno bilo je lakše da dođem, nego da sam se odlučio za neki drugi klub", rekao je Radović na današnjoj konferenciji za medije.

Prije nekoliko dana spekulisalo se da bi Radović na klupi Budućnosti mogao da naslijedi Mladena Milinkovića, koji je u tom trenutku bio na izlaznim vratima.

"To sam pročitao iz medija. Niko iz kluba me nije kontaktirao", odgovorio je Radović na pitanje da li je prethodnih dana bilo kontakta sa upravom aktuelnog šampiona.

Radović je u Sutjesku došao u trenutku kada je ekipa na četvrtom mjestu sa četiri boda manje od Mornara, koji je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu lige.

"Želimo da ostvarimo što više pobjeda do kraja. Ne jurimo samo treće mjesto. Ako kažem da idemo svaku utakmicu na pobjedu, onda želimo da skupimo što više bodova i da vidimo gdje će nas to odvesti. Zna se šta je Sutjeska i šta predstavlja Sutjeska u crnogorskom fudbalu. Jedino o tome razmišljam - i ja i igrači", rekao je Radović.

Od njegovog odlaska prije tri godine igrački kadar Sutjeske se veoma promijenio, ali su tu i dalje neki fudbaleri sa kojima je sarađivao u prvom mandatu.

"Neke igrače znam više, neke manje. Pratio sam ligu, svi se poznajemo. Malo vremena treba da neke momke upoznam, pogotovo ove mlađe. Očekivanja su mi velika - u skladu sa renomeom Sutjeske. Mislim da ovi momci mogu da urade dosta toga, da imamo dosta kvaliteta, da smo u obavezi, kao što Sutjeska uvijek zahtjeva, da budemo u vrhu crnogorskog fudbala", poručio je Radović.

Na klupi Nikšićana će debitovati sjutra (14) na gostovanju Petrovcu u 24. kolu MeridianBet 1. CFL.

"Imao sam priliku ranije da vodim ekipu protiv Petrovca. I oni su promijenili tim - kvalitetna su ekipa sa dosta dobrih igrača. Nezogdni su, nije lako igrati protiv te ekipe. Međutim, momci treba da budu svjesni našeg kvaliteta. Ne možemo nikome da prijetimo, ali ono što možemo da uradimo to je da damo sve od sebe i da se potrudimo da se iz Petrovca vratimo sa tri boda", zaključio je Miljan Radović.

Miljan Radović je prošao sve mlađe kategorije Sutjeske, a za seniorsku ekipu "plavih" je debitovao 1993. godine. U dresu Sutjeske je odigrao preko 250 utakmica i postigao preko 30 golova.

Bonus video: