Inter na 116. rođendan osvojio Bolonju za 13. pobjedu zaredom

Milanski tim pobijedio golom Jana Biseka, pa uz meč više ima 18 bodova prednosti u odnosu na Juventus

6225 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U Italiji ne postoji trka za titulu, Inter je „ugasio” konkurenciju i upisao 13. pobjedu u isto toliko mečeva u svim takmičenjima u 2024. godini.

Novi trijumf u Seriji A, 10. u nizu, ostvario je u Bolonji - bilo je 1:0 na dan kada legendarni milanski klub slavi 116. rođendan.

„Nerazuri” su imali problema na „Dal'Ari”, domaćin je bio mnogo opasniji u drugom poluvremenu, ali je lider razliku napravio u prvom.

Tako je jedini gol postigao njemački defanzivac Jan Bisek koji je u 37. minutu akrobatski pogodio glavom na centaršut Alesandra Bastonija.

Tim Simonea Inzagija nakon nepotpunog 28. kola ima 18 bodova prednosti i utakmicu više od drugoplasiranog Juventusa koji u nedjelju od 18 sati dočekuje Atalantu.

Bolonja će i nakon ovog kola ostati na četvrtom mjestu (ima četiri boda više od petoplasirane Rome koja gostuje u Firenci), a uzbudljiva je borba za opstanak.

Kaljari lakše diše nakon što je na Sardiniji u goleadi savladao Salernitanu (4:2), a prvu pobjedu poslije više od dva mjeseca je ostvario Sasuolo.

Bio je bolji od Frozinonea (1:0) golom Kristijana Tortveta, a gosti su u 90. minutu promašili penal kada je neprecizan bio Kajo Žorž...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: