Kejnove paklene brojke nisu dovoljne Bavarcima

Sve što je Englez radio u Totenhemu nastavio je u dresu Bajerna, ali trofeji su predaleko od “Alijanc arene”

3189 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odigrao je 10 sezona u Totenhemu bez osvojenog trofeja, kako stoje stvari ni prva u Bajernu neće biti trijumfalna za Harija Kejna. Momak rođen u gradiću Valtamstouu definitivno nije magnet za pehare i to je jedina mana u karijeri neprikosnovenog napadača i najboljeg strijelca u istoriji engleske reprezentacije.

Kejnov učinak u Bavarskoj je nevjerovatan, ove sezone je na 34 utakmice dao 36 golova, od toga 30 u Bundesligi na 25 mečeva, ali to nije dovoljno velikanu da se pita u finišu sezone - dežurni šampion na devet kola prije kraja kasni 10 bodova za liderom Bajerom... Ako se ne dogodi čudo u prvenstvu, Bajernu ostaje da se bori za titulu prvaka Evrope, nakon što je u osmini finala Lige šampiona eliminisao Lacio.

Tim Tomasa Tuhela je u subotu osam puta pogodio mrežu Majnca (8:1), a Kejn je upisao treći het-trik u sezoni, prvi još od 4. novembra prošle godine...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Svilar (Roma) - do sredine februara je imao samo epizodnu ulogu, a poslije povreda Ruija Patrisija je stao na gol Rome i postao ključni čovjek. Nedavno je Rimljanima odbranjenim penalima protiv Fejnorda donio plasman u osminu finala Lige Evrope, a u nedjelju je spriječio Fiorentinu da osigura trijumf tako što je zaustavio jedanaesterac Kristijanu Biragiju. Nekoliko minuta kasnije “vučica” je stigla do remija.

ODBRANA

Bisek (Inter) - svaki igrač u sastavu Intera je opasnost za gol protivnika. U Bolonji je jedan štoper (Alesandro Bastoni) asistirao, a drugi - sve bolji Njemac - zatresao mrežu za liderovu 10. pobjedu zaredom u Seriji A.

Ljorente (Roma) - Svilar mu je dao šansu koju Španac nije propustio - postigao je atraktivan pogodak u 95. minutu za konačnih 2:2 na “Frankiju”,

SREDINA

Guler (Real Madrid) - samo dva minuta mu je bilo dovoljno protiv Selte da se upiše prvi put u dresu “kraljevskog kluba”. Turčin je konačno fizički spreman da pokaže veliki talenat zbog kojeg je stigao u Madrid.

Mekalister (Liverpul) - uz neprelaznog Virdžila van Dajka je bio najbolji pojedinac u velikom derbiju Liverpula i Sitija. Argentinac je iz penala izjednačio na 1:1, a u 98. minutu je trebalo da bude dosuđen još jedan jedanaesterac kada ga je udario Žeremi Doku.

Kopmeiners (Atalanta) - od nedjelje je najbolji strijelac Atalante u Seriji A ove sezone. Dao je dva gola Juventusu (2:2) i došao do brojke 10.

NAPAD

Kejn (Bajern) - samo u četiri meča u ligi ove sezone nije bio na terenu svih 90 minuta. Pitanje je gdje bi bili Bajern i Tuhel da Englez nije dao 36 golova...

Jamal (Barselona) - šampion je dominirao protiv Majorke, ali su navijači već bili počeli da gube strpljenje. A onda je tinejdžer majstorski pogodio za trijumf.

Haverc (Arsenal) - partije Njemca su još jedna pobjeda Mikela Artete koji je nastavio da mu vjeruje i kada je djelovalo da to nije rezonski. Haverc vraća svom menadžeru u drugom dijelu sezone u kojem je ključni čovjek u borbi za titulu.

Obamejang (Marsej) - Gabonac je nastavio da rešeta mreže i nakon što je otkaz dobio trener Đenaro Gatuzo.

Sanabrija (Torino) - atraktivne makazice Paragvajca su donijele “granadi” bod u Napulju.

Bonus video: