Skandal u BiH: Čelnici Sarajeva ušli na teren i igrače odveli u svlačionicu

Na teren su utrčali sportski direktor Senijad Ibričić i trener Simon Rožman, a nakon njih i predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić i igrače odveli u svlačionicu

11255 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen/Twitter
Foto: Printscreen/Twitter

Revanš utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca iz Banje Luke prekinuta je večeras u sudijskoj nadoknadi, jer su igrači Sarajeva napustili teren.

U prvoj utakmici nije bilo pobjednika (0:0), a večeras je Borac vodio od 23. minuta, kada je gol postigao Stefan Marčetić. U 55. minutu je domaća ekipa izjednačila preko Hamze Čatakovića iz penala, a Marčetić novim golom u 61. minutu vratio prednost Borcu. Od 63. minuta su igrači Sarajeva igrali sa igračem manje, jer je isključen Oliveira.

Zbog svih prekida tokom susreta očekivala se velika nadoknada, ali je arbitar pokazao samo pet minuta, što je naljutilo Sarajevo, da bi kap, koja je prelila čašu bio prekršaj u napadu, koji je arbitar dosudio fudbaleru Sarajeva, crnogorskom internacionalcu, Miomiru Đuričkoviću u 93. minutu.

Tada su na teren utrčali sportski direktor Senijad Ibričić i trener Simon Rožman, a nakon njih i predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić. Okružili su glavnog sudiju, a nakon toga su poveli igrače prema svlačionici uz ovacije "Koševa".

Sudija je odsvirao kraj susreta, pa će Borac igrati u polufinalu.

Bonus video: