Selektor Engleske prvi pik novih čelnika Junajteda

Garet Sautgejt je želja novog suvlasnika ser Džima Retklifa

2792 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted je nedavno dočekao ozbiljne promjene u upravi kluba, za sportska pitanja je nadležan novi suvlasnik ser Džim Retklif i navodno je odlučio da u narednu sezonu uđe s novim menadžerom.

Izgleda da Erik ten Hag neće još dugo raditi na „Old trafordu”, a plan je da ga naslijedi aktuelni selektor Engleske Garet Sautgejt.

On je, tvrdi „Dejli star”, želja samog Retklifa, a zeleno svjetlo su dale i legende kluba. Ne navode se njihova imena, ali se pretpostavlja da se prije svih misli na ser Aleksa Fergusona, čija riječ je i dalje ključna u donošenju odluka u slavnom klubu.

Retklif je već angažovao Omara Beradu za izvršnog direktora (stigao je direktno iz Mančester sitija), a očekuje se i dolazak Dana Ešvorta iz Njukasla.

Ostalo je još da se dovede menadžer po ukusu, jer je po svemu sudeći već odlučeno da Ten Hag nakon dvije sezone napusti „crvene đavole”.

Sautgejta na ljeto čeka Evropsko prvenstvo sa Engleskom, a ugovor sa Fudbalskom asocijacijom - vrijedan dva i po miliona funti godišnje - ističe mu u decembru.

FA je više puta pokušala da produži saradnju sa Sautgejtom, selektor je taj koji odugovlači, pa djeluje da će nakon Eura u Njemačkoj i doći do rastanka.

„Dejli star” ističe da bi Junajted morao da plati FA 800 hiljada funti u slučaju da želi da angažuje Sautgejta u julu...

Sautgejt je na klupi Albiona od 2016, prije toga je vodio U21 reprezentaciju od 2013. i Midlsbro (2006-2009).

Sa nacionalnim timom je bio četvtoplasirani na Mundijalu 2018, a 2021. je u finalu Evropskog prvenstva poražen od Italije na penale na „Vembliju”. Ima i treće mjesto u Ligi nacija 2019.

Bonus video: