Njemci još moraju da sačekaju na debi Pavlovića

Vezista Bajerna otpao sa spiska Julijana Nagelsmana

1672 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Mladi vezista Bajerna Aleksandar Pavlović neće u martovskim prijateljskim mečevima debitovati za Njemačku.

Pavlović se izborio za mjesto u startnoj postavi Bavaraca i mogao je da bira da li će u budućnosti da igra za „elf” ili reprezentaciju Srbije, odakle je porijeklom.

Izabrao je Njemce, našao se na spisku Julijana Nagelsmana za mečeve sa Francuskom i Holandijom, ali je otpao zbog zdravstvenih problema.

Momak rođen u Minhenu (otac mu je Srbin, majka Njemica) prvobitno je bio planiran da igra za mladu reprezentaciju, ali je dobio poziv A tima, jer se u borbu za njega uključio Fudbalski savez Srbije...

„Došli smo u situaciju u kojoj ne treba niti možemo da se ljutimo. To je njegova odluka, a mi smo pokušali sve”, rekao je selektor Srbije Dragan Piksi Stojković.

Pavlović je ove sezone odigrao 15 mečeva za Bajern i pokazao veliki talenat.

„Od decembra smo bili u kontaktu sa porodicom, kasnije se uključio njegov agent, potom i Aleksandar. Ja sam bio spreman da mu pošaljem poziv sada u martu, ali po dogovoru koji smo imali ostavili smo da se to riješi poslije Evropskog prvenstva. I ja sam to ispoštovao. Pretpostavljam da je pritisak bio preveliki i da je Nagelsman morao da ga pozove. Kada neko kaže da smo izgubili Pavlovića, ja mislim da to nije tačno, jer ga nismo ni imali”, istakao je Stojković.

Bonus video: