Blistava noć eks-Ju klubova: Čudesni Osijek dominantna Zvezda, sigurni Hajduk i Dinamo...

Čak 10 timova sa eks-Ju prostora u posljednjoj rundi kvalifikacija za grupnu fazu - osam za Ligu Evrope, dva za Ligu šampiona
0 komentar(a)
Zvezda sparta Stojković, Foto: BETA
Zvezda sparta Stojković, Foto: BETA
Ažurirano: 03.08.2017. 21:13h

Svih šest kluba sa eks-Ju prostora plasiralo se u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope - Crvena zvezda, Osijek, Hajduk, Dinamo, Škendija i Domžale.

Tamo su već Partizan i Vardar, dok će Maribor i Rijeka igrati posljednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, sa obezbijeđenim mjestom u grupnoj fazi Lige Evrope.

Crvena zvezda se na impresivan način eliminisala Spartu iz Praga - nakon 2:0 na "Marakane", slavili su 1:0 i u Pragu.

Gol odluke postigao je opasni Ričmond Boaći u 19. minutu.

Senzaciju je kompletirao Osijek, koji je sa evropske scene eliminisao slavni PSV. Hrvatski tim je slavio prije sedam dana u Ajndhovenu 1:0, a da trijumf nije bio slučajan vidjelo se i u revanšu.

U sjajnoj atmosferi na Gradskom vrtu, Osijek je i drugi put savladao nekadašnjeg prvaka Evrope, takođe 1:0, pogotkom Bočkaja u 25. minutu.

Hrvatska će u plej-ofu imati čak tri predstavnika (Rijeka je na korak od Lige šampiona, sa obezbijeđenom grupnom fazom Lige Evrope).

U posljednje kolo kvalifikacija se plasirao i Dinamo Zagreb, koji je igrao bez golova sa norveškim Odom, koga je u prvom meču savladao 1:0.

Na korak od grupne faze je i Hajduk, koji je na svom terenu, golovima Anta Ercega u drugom poluvremenu savladao Brondbi 2:0 u Splitu. Prvi meč u Danskoj završen je bez golova.

Na korak od grupne faze je makedonska Škendija, koja je eliminisala litvansku ekipu Trakai, pobjedom od 3:0 na svom terenu.

Blistavu noć eks-Ju klubova kompletirali su fudbaleri Domžala, koji su na svom terenu savladali njemački Frajburg 2:0 i nadoknadili gol zaostatka iz prvog meča.

Milan je na krcatom "San Siru" savladao Krajovu 2:0 (Bonaventura i Krutone).

Bonus video: