Španci likuju zbog Krosa, njemačke legende sada se ne čuju

Dvije sekunde nakon pauze od 998 dana dovoljne da Kros pokaže šta zna

5406 pregleda 2 komentar(a)
Krosu su nakon povratka bile dovoljne dvije sekunde da "otvori" viceprvake svijeta, Foto: REUTERS
Krosu su nakon povratka bile dovoljne dvije sekunde da "otvori" viceprvake svijeta, Foto: REUTERS

Toni Kros se vratio u selekciju Njemačke nakon 998 dana, od kada je proglašen starim i da je njegova igra sada prevaziđena i daleko od međuanronog nivoa.

No iste te legende otjerale su iz Bajerna Julijana Nagelsmana, sadašnejg selektora Njemačke, koji je uspio da vrati u tim ikonu Real Madrida. Epilog, Francuska je "zgažena" u Lionu, ne toliko rezultatski, koliko nemogućnošću da uopšte zaprjeti golu Njemaca (2:0).

Kros je asisitirao Florijanu Vircu za najbrži gol u istoriji "elfa" - u sedmoj sekundi! To nije bio najbrži gol sinoć, Baumgartner je za Austriju protiv Slovačke bio brži u Bratislavi (0:2).

“Nevjerovatno, da budem iskren. Svi znamo da je on izvanredan igrač. Ali način na koji je ulazio u duele, pa onda igra u onim situacijama zbog kojih je prije bio kritikovan. Toni je nevjerovatno naporno radio na utakmici i bio pouzdan u obrani. Ono što mi se sviđa je to što se po njemu ne može reći da je tako uspješan igrač - on je sasvim jednostavna osoba i odmah se uklopio u novu ekipu. To je jako dobro,” rekao je njemački selektor.

Francuski igrači priznaju da su "razbijeni" i Čuameni ističe da su Njemci bili bolji u svim segmentima a da je Kros jedan od najvećih defanzivnih veznih u istoriji igre. I španski novinari likuju - "Njemačka je trebala vođu, motivatora, dominantnu figuru evropskog fudbala".

Bonus video: