Bajern između dva kandidata za trenera, odluka do kraja aprila

Mladi Njemac i Italijan u igri da naslijede Tomasa Tuhela

5255 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tomas Tuhel ide na kraju sezone, Ćabi Alonso se zahvalio na pozivu, Zinedin Zidan nije bio realna opcija, kao ni Antonio Konte i Žoze Murinjo...

Desetak trenerskih imena se posljednjih četrdesetak dana - od kada je Tuhel objavio da napušta Minhen - dovodilo u vezu sa velikanom, a sada se sve svelo na dvojicu stručnjaka.

U igri su, kako tvrdi novinar blizak Bavarcima Florijan Pletenberg, Julijan Nagelsman i Roberto de Zerbi.

Ovaj prvi je vodio Bajern od jula 2021. do marta 2023, prije nego je na iznenađenje mnogih smijenjen.

Navodno mu klub, a tada su odluke donosili Oliver Kan i Hasan Salihamidžić, nije oprostio to što je martovsku reprezentativnu pauzu iskoristio da ode na skijanje umjesto da ostane u trening kampu i pokuša da nađe izlaz iz krize.

Nagelsman (36 godina) sada je selektor Njemačke, ima ugovor do kraja Eura i više puta je rekao da ne planira da ga produži. Mada ni takav epilog nije isključen...

De Zerbi je osam godina stariji od Nagelsmana, istakao se vodeći Sasuolo, radio je i u Šahtjoru do početka rata u Ukrajini, prije nego je u septembru 2022. preuzeo Brajton.

Italijan je u Premijer ligi brzo impresionirao zbog načina na koji igra njegov tim, pa se vjeruje da je jedan od glavnih kandidata za menadžera Liverpula.

Pretpostavlja se da je Bajern, nakon što je postalo jasno da neće doći Alonso, sve karte bacio na pregovore sa Nagelsmanom, da je De Zerbi alternativa, kao i da je posljednja opcija iskusni Ralf Rangnik koji sjedi na klupi Austrije.

„Rangnik je veoma cijenjen u Minhenu, raspravljalo se i o njemu, ali nije među glavnim kandidatima”, napisao je Pletenberg i dodao:

„Bajern želi da pitanje trenera riješi u aprilu”.

Bonus video: