Derbi istine za Arsenal na "Itihadu", "crveni" dočekuju neugodnog Brajtona

Uskršnji praznik fudbala -aktuelni prvak Mančester siti dočekuje Arsenal od 17,30 sati., dva i po sata ranije Brajton gostuje na Enfildu

2922 pregleda 0 komentar(a)
Učenik želi da opet iznenadi učitelja, Arsenal slavio u prvom dijelu Premijer lige, Foto: REUTERS
Učenik želi da opet iznenadi učitelja, Arsenal slavio u prvom dijelu Premijer lige, Foto: REUTERS

Najbogatiju , Premijer ligu očekuje10 "paklenih" kola u borbi za titulu, ali jedan od najvažnijih utakmica odigraće se danas na "Itihadu" - aktuelni prvak Mančester siti dočekuje lidera, Arsenal od 17,30 sati..

"Tobdžije" imaju bod više od "građana", i Liverpul isto, ali "redsi" imaju slabiju gol razliku od ekipe iz Londona.

Domaćin derbija ima problema zbog povreda defanzivaca Stounsa i Vokera, gosti u napadu, jer Bukajo Saka je napustio reprezenattivni kamp Engleske, a upitni su nastupi još i Brazilaca, Gabrijela i Martinelija.

U prvom dijelu sezone na Emirejtsu je slavio Arsenal sa 1:0, i tim trijumfom prekinuo niz od čak 12 uzastopnih ligaških pobjeda "građana" nad "tobdžijama".

"Imaju istog trenera i nove igrače koji kontrolišu mnoge aspekte igre. Svakim danom su sve bolji i bolji. Kada ste dosljedni i dijelite ideje svog trenera, uvijek ćete napredovati. Uvijek postaje teže kad se promijeni. Igrali smo jako dobro u posljednjih mjesec dana, ali uvijek u prvoj utakmici nakon reprezentativne pauze ne znamo šta će se dogoditi. Ali dobro smo trenirali i bilćemo opet spremni,” rekao je trener Sitijaa Pep Gvardiola.

Njegova ekipa je "preživjela" na "Enfildu" (1:1), zahvaljujući grešci sudije Majkla Olivera, koji Liverpulu nije dosudio penal u posljednjem napadu. "Crveni" danas od 15 sati dočekuju neugodni Brajton.

Liverpul nije slavio protiv Brajtona četiri prethodna duela - po dva remija i poraza.

"Igraju tako neugodan presing. Baš ne volim da igram protiv njih i lično ne bih umio da posatvim takvu igru kao Roberto de Zerbi. Nemam taj osjećaj, ali imam igrače koji znaju da odgovore i pokazali su to uprkos brojnim kadrovskim problemima", rekao je Jirgen Klop.

Bonus video: