Bavarci predali titulu u Njemačkoj, uvjereni da će osvojiti Evropu

Bajeru za prekid serije titula Bajerna dovoljno još devet bodova, Bavarcima jedina nada u trofej je - Liga šampiona

5632 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Bajerna prije meča, a u 85. minutu prazne tribine... Iako je Dortmund Klasiker u Minhenu u ligi dobio nakon 10 godina, Foto: Reuters
Navijači Bajerna prije meča, a u 85. minutu prazne tribine... Iako je Dortmund Klasiker u Minhenu u ligi dobio nakon 10 godina, Foto: Reuters

Numerički, 27. kolo Bundeslige je obilježio broj 11. Bajern je nakon 11 utakmica bez poraza od Borusije Dortmund izgubio u “klasikeru” na Aliajnc areni (2:0). Iz 11 šuteva u posljednjih 15 minuta Bajer je uspio da pogodi dva gola i preokrene protiv Hofenhajma (2:1), a tim trijumfom “farmaceuti” su na korak da prekinu niz Bajerna od 11 titula. I Volfsburg je u Bremenu (2:0) slavio nakon 11 utakmica bez trijumfa.

Superkompjuter Opta šanse na titulu Bajera sada je podigao na 99,6 odsto, a prije početka prvenstva je bila manje od 1%. Bajern je bio favorit (52,4%), Lajpcig (33,3%) i Borusija Dortmund (12,2%).

Ali Bajer je nezaustavljiv: 34 pobjede i pet remija od početka sezone. Bez poraza od maja i već je od nekadašnjeg naziva Neverkuzen, ekipa "farmaceuta" Ćabija Alonsa prozvana Neverluzen (ne znaju da izgube).

"Čestitam Bajeru. Igrali smo bez pravog naboja, bez pravog intenziteta. Nije bilo prave iskre u našim očima", predao se i trener Bavaraca Tomas Tuhel.

Nije ni čudo, Bajeru treba devet bodova do titule u sedam kola, a Tuhel svoju eru u Bajernu želi da okonča trofejem. Jedina mu je nada u pobjedi u Ligi šampiona.

"Sposobni smo da elimnišemoi Arsenal, iako je danas u to teško povjerovati. U kratkom vremenu odigrali smo utakmice nevjerovatno različitih nivoa. Od sjaja do očaja. Tako da nam ne bi bio prvi put da se vratimo kroz "ludo" dobru predstavu,” rekao je Tuhel.

Bonus video: