Prorok Johan Krojf: Kako je legendarni Holanđanin najavio odlazak Nejmara

"Mesi i Nejmar? Ne postoji brod sa dva kapetana. Moramo da učimo iz prošlosti. To ne može da funkcioniše dugo", govorio je Krojf
2 komentar(a)
nejmar, Foto: Mundodeportivo.com
nejmar, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 02.08.2017. 12:06h

Odlazak Nejmara iz Barselone tema je dana u svjetskim medijima, u fudbalskoj javnosti.

Biće narednih dana još mnogo priča, analiza, predviđanja oko toga da li je brazilski as napravio pravi izbor odlaskom iz kluba u kome je stekao svjetsku slavu.

Jedan od razloga njegovog odlaska, pored ogromnog novca koji će dobiti u Pari sen Žermenu (spekuliše se - 30 miliona neto po godini, u narednih pet godina), jeste i njegova želja da izađe iz sjenke Lea Mesija.

Poznavaoci fudbalskih prilika na najvećem nivou ističu da je Brazilac veoma ambiciozan, da želi da bude najbolji, ali da je svjestan da će dok god bude u Barseloni biti u drugom planu u odnosu na maestralnog Argentinca.

PSŽ je njegov izbor i zbog toga što je, vjerovatno, jedini klub koji bez većih problema može da plati basnoslovnu otkupnu klauzulu od 222 miliona eura.

Bilo kako bilo, jedan čovjek je još prije četiri godine, nekoliko mjeseci prije Nejmarovog transfera u Barselonu, govorio da bi njegov dolazak bio - pogrešan potez.

Johan Krojf, tvorac moderne Barselone, bio je protiv transfera tadašnjeg vunderkinda Santosa na "Nou kamp".

"Mesi i Nejmar? Ne postoji brod sa dva kapetana. Moramo da učimo iz prošlosti. To ne može da funkcioniše dugo. Jedan će morati da ode", govorio je Krojf.

Partnerstvo Mesija i Nejmara, uz Suaresa, donijelo je Barsi mnogo radosti i trofeja, ali je Brazilac, i na osnovu brojki, bio u podređenom položaju u odnosu na Argentinca i Urugvajca.

On je, naime, u minule četiri sezone postigao 68 golova u šampionatu, dok se u tom periodu Mesi upisao 134 puta, a Suares 85...

Bonus video: