Crna Gora počela pripreme za kvalifkacije za EURO: "Znamo da vrijedimo, očekujemo šest bodova"

U prvom kolu grupe C3, naša selekcija dočekuje Andoru u petak 5. aprila, dok će sa Farskim Ostrvima igrati četiri dana kasnije

3047 pregleda 49 reakcija 0 komentar(a)
Armisa Kuč, Foto: FSCG
Armisa Kuč, Foto: FSCG

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je juče pripreme za novi takmičarski ciklus - kvalifikacije za EURO 2025.

U prvom kolu grupe C3, naša selekcija dočekuje Andoru u petak 5. aprila, dok će sa Farskim Ostrvima igrati četiri dana kasnije. Obje utakmice igraju se na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 16:30 časova.

"Spremne smo, očekujemo šest bodova. Jesmo favoritkinje, na nama je da to opravdamo. Od nas se to očekuje. Pokazale smo u posljednje dvije i po godine da znamo da igramo, da možemo da igramo i da pobjeđujemo“, kaže Nađa Stanović, fudbalerka Ferencvaroša.

Prvi rival u grupi je Andora, koja je u prethodnom izdanju C Lige nacija, osvojila četiri boda, pobijedivši i remiziravši sa Moldavijom. Selekciju Farskih Ostrva, izabranice Mirka Marića pobijedile su dva puta prošle godine u Ligi nacija, a u Podgorici upisale pobjedu od čak 9:0.

"Riječ je o utakmicama koje su u najavi mnogo lakše nego one protiv Sjeverne Irske u plej-ofu za Ligu B, ali nikako ne smijemo da se opustimo. Svaki protivnik zaslužuje poštovanje, naš pristup mora da bude kao da igramo protiv najboljih, a ako bude tako, rezultat ne bi trebalo da izostane", kazala je Armisa Kuč i dodala:

"Moramo da se nametnemo na terenu, da od starta pokažemo da smo bolje, uz maksimalnu koncentraciju. Andora je, na papiru, najslabija ekipa u grupi, ali to ne smije da nas zavara, a što se tiče Farskih Ostrva tu je riječ o opasnom meču. Pobijedile smo Faranke na našem terenu u decembru 9:0, ali smo ih u gostima teško savladale 1:0. To govori da može da bude problema ako se opustimo. Jednostavno, tih 9:0 ne postoji, ovo je novi meč."

U posljednja dva takmičarska ciklusa, crnogorske fudbalerke su upisale čak sedam pobjeda, imale su odlično predstavljanje u dvomeču baraža za plasman u UEFA Ligu B, protiv Sjeverne Irske, posebno u Belfastu, gdje su zaslužile i više od remija (1:1).

"Vjerovale smo svi zajedno da će se isplatiti sve ono što smo godinama radile i zbog čega smo u fudbalu. Mislim i da smo skrenule pažnju naše sportske javnosti, vidi se da ljudi cijene naše rezultate, naš očigledni napredak, a na nama je da nastavimo, da budemo još bolje", ističe Stanović.

U grupi je favorit Grčka, koje iz Lige B došla do Lige C.

"Jeste na papiru, ali bila je i Sjeverna Irska i veći favorit, pa smo pokazale da možemo da pariramo jakim protivnicima. Tako ćemo i dočekati duele sa Grčkom, a sigurno ćemo dati sve od sebe. Svjesne smo da vrijedimo, sa samopouzdanjem ćemo ući u mečeve s Grkinjama“, kaže Nađa Stanović, a Armisa Kuč poručuje:

"Imamo kvalitet da ih pobijedimo, pokušaćemo i vjerujemo da možemo. Mnogo nam je značilo što smo protiv Sjeverne Irske u Belfastu odigrale onako dobru utakmicu, što smo vidjele da možemo da se nosimo sa jakim selekcijama. Vjerujemo u sebe, znamo da vrijedimo i ako to pokažemo, sigurna sam da osvajamo šest bodova, jer sve zavisi od nas, a onda da napadnemo i Grkinje", zaključila je Kuč.

Bonus video: