Klop: Srećan sam jer je Mekalister naš, Darvinov gol jedan od najdražih u karijeri

"Na kojoj poziciji je Mekalister bolji? Recimo da je protiv Šefilda njegova defanzivna uloga bila odlična, a postigao je i gol... Naravno, i ja više volim kada je osmica, ali ne živimo u zemlji snova"

4138 pregleda 0 komentar(a)
Mekalister slavi ispod čuvenog Kopa, Foto: Liverpool FC (X)
Mekalister slavi ispod čuvenog Kopa, Foto: Liverpool FC (X)

Od nekoga ko je navukao "desetku" Liverpula, ko je svjetski šampion, od početka se očekivalo da donese magiju na "Enfild", čak i kada se velikan sa rijeke Mersi mučio na početku sezone bez pravog zadnjeg veznog.

Bilo je tada kritika zbog njegove igre, ali brzo je Aleksis Mekalister utišao sve i već u prvoj sezoni u velikom klubu pokazao da je svjetska klasa.

Asistencije, golovi, presing po cijelom terenu, prekidanje protivničkih akcija - "Big Mek" je "x faktor" Jirgena Klopa u lovu na novu titulu, a o njegovom projektilu kojim je sinoć "izbucao" mrežu na "Enfildu" i skratio mučenje protiv Šefild junajteda dugo će pričati.

"On je divan momak i fenomenalan igrač - supervažan za nas. Srećan sam što smo uspjeli da ga dovedemo u Liverpul", rekao je nakon meča Klop, a prenosi "Gardijan".

Kakav učinak je Argentinac napravio u trenutku kada se sve rješeva u Premijer ligi najbolje govori da je na posljednjih deset mečeva upisao šest golova i pet asistencija, a mnogi od njih bili su odlučujući.

"Njegov uticaj je nevjerovatan sa bilo koje pozicije na kojoj se nađe", naglasio je Klop.

Upravo je pozicija Mekalistera zanimala engleske novinare, pošto je Argentinac i sinoć igrao defanzivnog veznog (šestica) iako posebno blista kada je centralni vezni (osmica).

"Na kojoj poziciji je bolji? Recimo da je protiv Šefilda njegova defanzivna uloga bila odlična, a postigao je i gol... Naravno, i ja više volim kada je osmica, ali ne živimo u zemlji snova", u svom stilu je naglasio Klop.

Njemački stručnjak je kroz vrijeme koje je proveo u Borusiji Dortmund i Liverpulu vidio mnogo fantastičnih golova, ali jedan postignut sinoć za njega je poseban. A nije evro-gol Mekalistera.

"Gol Darvina Nunjesa jedan mi je od najdražih u karijeri", kaže Klop.

Gol Urugvajca nije bio spektakularan, daleko od toga, ali bio je sve ono što želi Klop - Darvin je u presingu izašao na golmana Šefilda Iva Grbića, izblokirao je njegovo ispucavanje, a lopta se odbila u mrežu.

"Uvijek tražite od napadača da pritisnu golmana, ali rijetko kada priđu dovoljno da naprave takav blok kakav je bio Darvinov", naglasio je Klop.

Runda 31 je završena, Liverpul na vrhu i dalje ima dva boda više od Arsenala i tri od Mančester sitija.

Bonus video: