Hicfeld: Obamejang je jedini nezamjenjiv u Borusiji

"On je vrhunski napadač, sposoban da sam sebi pripremi šansu i pretvori je u gol", istakao je iskusni trener
0 komentar(a)
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2017. 16:08h

Ako Borusija Dortmund na kraju ljeta ostane bez Pjer-Emerika Obamejanga biće to udarac od kojeg će se klub teško oporaviti, smatra bivši trener "milionera" Otmar Hicfeld.

"Borusija može da zamijeni svakog igrača u ekipi, ali Obamejanga ne. On je jednostavno nezamjenjiv", rekao je Hicfeld za Eurosport.

Napadač iz Gabona je na meti Milana, donedavno se pominjalo da je zainteresova i Čelsi, a više puta je do sada govorio da mu je želja da zaigra u Real Madridu.

Borusija je nedavno istakla da Obamejang nije na prodaju, ali do kraja avgusta je jedostavno sve moguće na tržištu. Navodno, cifra za koju je fudbaler "dostupan" iznosi 80 miliona eura.

"Pjer-Emerik čini Borusiju 20 odsto boljom ekipom. On je vrhunski napadač, sposoban da sam sebi pripremi šansu i pretvori je u gol. Nije fudbaler koji mnogo zavisi od saigrača", istakao je Hicfeld i nastavio:

"Ako ostane, to znači da je Borusija poslala Bajernu jasnu poruku - da želi da se bori za titulu. I dalje vjerujem da je Borusija jedini rival Bavarcima u Njemačkoj".

Bundesliga počinje 18. avgusta, a sezona u Njemačkoj se zvanično otvara već u subotu kada će se Bajern i Borusija sastati u Superkupu na "Signal Iduna parku".

Bonus video: