UP: "Varvari" ubacivali pirotehnička sredstva, uzvikivali uvredljive i pogrdne parole, VDT traži identifikaciju osoba

"Po nalogu tužioca službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije osoba, prikupljanja obavještenja i utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, a u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima i Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama"

12205 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Varvari tokom meča na "DG areni", Foto: FSCG
Varvari tokom meča na "DG areni", Foto: FSCG

Uprava policije saopštila je da je upoznala tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici sa događajima tokom jučerašnje utakmice Meridianbet Prve crnogorske lige između Dečića i Budućnosti na "DG areni".

Derbi sezone u domaćem šampionatu bio je prekinut oko pedesetak minuta kada je delagat meča tražio da najvatreniji navijači Budućnosti napuste ograđeni dio tribine, jer su "Varvari" u prvih 20 minuta neprestano zasipali teren bakljama i peterdama.

"Po nalogu tužioca službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije osoba, prikupljanja obavještenja i utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, a u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima i Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", kažu iz Uprave policije.

Dodaju da je utakmici u Donjoj Gorici prisustvovalo oko 1.150 gledalaca, od čega oko 150 pripadnika navijačke grupe "Varvari".

"U 22. minutu utakmice došlo je do prekida utakmice nakon što su osobe iz pomenute grupe aktivirale i ubacile na teren više pirotehničkih sredstava. Za vrijeme prekida ova grupa je uzvikivala parole uvredljive i pogrdne sadržine koje podstiču na netrpeljivost. Utakmica je nakon 55 minuta prekida nastavljena, nakon što je gore pomenuta grupa napustila tribinu", zaključuju iz UP.

Meč je završen remijem (1:1) nakon čega Dečić na vrhu i dalje ima tri boda više od Budućnosti.

Bonus video: