Mesi eliminisan iz Lige šampiona CONCACAF

Monterej ukupnim rezultatom dvomeča sa Inter Majamijem - 5:2, plasirao se u polufinale CONCACAF Lige šampiona, Lionel Mesi bez velikog trofeja

3590 pregleda 2 komentar(a)
Gerardo je zaustavio Mesija, Foto: REUTERS
Gerardo je zaustavio Mesija, Foto: REUTERS

U prvoj takmici na Floridi nije igrao Lionel Mesi a Inter Majami je poražen od meksičkog Montereja u četvrtfinalu CONCACAF LIge šampiona sa 2:1.

Monterej je bio bolji i u revanšu na svom stadionu sa 3:1, a Inter Majamiju nije pomogao ni argentinski fudbalski virtuoz.

To je opomena ekipi prepunoj fudbaslkih zvijezda za nastavak MLS lige, u kojoj ekipa sa Floride je treća na Istoku.

Pogodak američkog reprezentativca Brendona Vaskesa u prvom poluvremenu utro je put domaćoj ekipi ka plasmanu. u polufinale u kojem će igrati protiv aktuelnih šampiona, američkog Kolumbusa.

Druga polufinalna serija krajem aprila biće između meksičkih Pačuke i Klub Amerike. Pačuka je u srijedu završila četvrtfinala s ukupnim rezultatom 7:1 nad Heredijanom iz Kostarike, a u Meksiku je slavila sa 2:1.

A Mesijeva ekipa je u revanšu imala posjed i tek jedan šut na gol a snove zvijezda u ekipi Intera - Luisa Suaresa, Đordija Albe, Serđija Busketsa..., ugasila je loša reakcija golmana Drejka Kalendera za gol Vasekesa u 31. minutu.

Nijemac Berteram u 58. minutu i Hesus Galjardo šest minuta kasnije ostavili su Majami bez ikakvih šansi, osim počasnog gola Dijega Gomesa na asistecniju Mesija u 85. minutu.

Đordi Alba je isključen u 78. minutu.

Bonus video: