Brnović protiv "svog" Jezera, Budućnost želi nova tri boda za trku za Dečićem

Aktuelni prvak Crne Gore u 31. kolu Merdianbet 1. CFL igra u gostima protiv Jezera, nedjelja od 19 sati

8509 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Jezero je krajem februara pod Goriciom još jednom potvrdilo da često zna kako protiv Budućnosti - tim iz Plava je pod vođstvom Ivana Brnovića slavio sa 1:0.

Nepuna dva mjeseca kasnije isti rivali ponovo će se naći "oči u oči" - ovog puta u Beranama i sada sa Brnovićem na klupi Budućnosti. Derbi 31. kola Meridianbet Prve crnogorske lige igra se sjutra (nedjelja) od 19 sati.

"Mislim da su se zahtjevi novog trenera vidjeli u prethodne tri utakmice, vjerujem da ćemo tako odigrati i naredni meč", poručio je iskusni lijevi bek Podgoričana Ivan Novović.

Budućnost će u Beranama juriti trijumf kako bi nastavila šampionsku trku sa Dečićem - klub iz glavnog grada i tim iz Tuzi trenutno na vrhu imaju po 54 boda.

"Pred nama je izuzetno teška utakmica protiv tima koji igra svoju najbolju sezonu. Jezero igra odlično na oba fronta, u igri je za istorijski plasman u Evropu. Sigurno našem rivalu neće nedostajati motiva, zbog sebe i svojih ambicija, ali i zato što igra protiv Budućnosti", dodao je Novović.

Budućnost će i ovog puta biti favorit, ali "plavi" dobro znaju koliko su utakmice sa Jezerom komolikovane.

"Trudićemo se da izađemo visoko na polovinu protivnika, da neutrališemo njegove napade i da stvaramo šanse. To se pokazalo kao dobitna kombinacija u posljednjim mečevioma", jasan je Novović.

Od kada je stigao Brnović aktuelni prvak Crne Gore upisao je remi (Dečić) i dvije pobjede (protiv Rudara u prvenstvu i Kupu).

"Ušli smo u pobjednički ritam, skoncetrisani smo i vjerujem da ćemo se ponovo pokazati u pravom svjetlu. A svaka naredna utakmica je najbitnija, sada mislimo samo na Jezero", jasan je Novović.

Osim pomenutog poraza u februaru Budućnost ove sezone protiv Jezera ima i pobjedu i remi.

"Jezero igra sjajan fudbal, zajedništvo je njegova najveća snaga, a uz to ima kvalitet oličen u spoju mladosti i iskustva. Poštujemo maksimalno Plavljane, ali želimo trijumf", zaključio je Novović.

Meridianbet 1. CFL, 31. kolo

Nedjelja

Rudar - Petrovac 15h

Arsenal - Morbar 16.30h

Sutjeska - Jedininstvo 18h

Jezero - Budućnost 19h

Dečić - Mladost DG 19h

Standings provided by Sofascore

Bonus video: