Real razmišlja da produži ugovor Modriću na još godinu - do 40. bi igrao u "kraljevskom klubu"

Novo jednogodišnje produženje "bilo bi zasluženo", ističe "Marka", dok "As" navodi da bi ostanak Hrvata u Realu do juna 2025. bio "scenario koji ne treba odbaciti"

17885 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real Madrid bi mogao da ponudi novi jednogodišnji ugovor Luki Modriću, pišu najuticajniji španski sportski mediji.

Novo jednogodišnje produženje "bilo bi zasluženo", ističe "Marka", dok "As" navodi da bi ostanak Hrvata u Realu do juna 2025. bio "scenario koji ne treba odbaciti".

Izvrsne role 38-godišnjeg majstora protiv Mančester sitija i Barselone nanovo su natjeli upravo Reala da razmisli o produženju. Iako se bliži petoj deceniji, čovjek koji je sa "kraljevskim klubom" osvojio čak 24 trofeja - od čega pet Ligi šampiona, mogao bi još da doprinese.

Modriću ugovor ističe za dva mjeseca, a željno ga iščekuju u zagrebačkom Dinamu, kao i u slovenačkom Celju.

"Hrvat utakmicu za utakmicom pokazuje da je jedinstven pa u Realu počinje da se odvija rasprava. Iako su gotovo svi u klubu bili uvjereni u njegov odlazak, sada se ne može odbaciti niti jedan scenario", navodi "Marka" i napominje da je Lukin ulazak s klupe u četvrtfinalnim utakmicama s Mančester sitijem (3:3 i 1:1) bio odlučujući da dvomeč ode u penale i da "kraljevski kliub" izbori polufinale Lige šampiona.

"As" dodaje da je Modrić u nedjelju protiv Barselone "dovršio čudesnu sedmicu" Real Madrida koji je pobjedom u el klasiku došao na korak do osvajanja prvenstva, šest kola prije kraja.

"Modrić je tokom pet dana pokazao zasluge kako bi mu ugovor bio produžen, što on želi i zaslužuje", piše As.

Medije je iznenadilo što je Karlo Anćeloti uvrstio Modrića u početnu postavu protiv Barselone na "Santjago Bernabeuu" s obzirom na to da ga je ranije u velikim utakmicama uvodio s klupe.

Modrić je odigrao cijeli meč s kapetanskom trakom i dobio aplauz publike.

"Luka je pokazao da je fizički spreman u ovom dijelu sezone", rekao je Anćeloti.

Ugovor na kraju sezone ističe i drugom "senatoru" u veznom redu Reala, 34-godišnjem Njemcu Toniju Krosu, a očekuje se da će na ljeto iz PSŽ-a doći 25-godišnji KIlijan Mbape.

Bonus video: