Poketino o situaciji u Čelsiju: Ne treba samo ja da se dokazujem

„Posljednjih nekoliko mjeseci nisam pričao s ljudima iz kluba, samo sa sportskim direktorima. Ali, ništa se nije promijenilo, nisam promijenio pogled na to kojim putem ovaj klub treba da ide”, istakao je Argentinac

3570 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tomas Tuhel je napustio Čelsi u septembru 2022. godine, 15 mjeseci nakon što je postao prvak Evrope, poslije njega na „Stamford bridžu” nisu uspjeli ni Grejem Poter niti Frank Lampard, a izgleda da neće ni Maurisio Poketino.

Argentinac je ljetos stigao u London da konačno pokrene „plavce”, ali se ništa suštinski nije promijenilo - Čelsi je opet neplanski potrošio mnogo novca, rezultati su očajni, a čini se igre još gore...

Pred sam finiš sezone Čelsi je deveti na tabeli Premijer lige, borba za plasman u evropska takmičenja nije realna, pa i sam Poketino rizikuje da na kraju sezone bude smijenjen.

Bivši menadžer Totenhema je više puta istakao da vjeruje da je ovo prva sezona novog projekta, ali teško da bi mu iko povjerovao ako kaže da je Čelsi bolji tim danas nego što je bio u avgustu. Proces definitivno ne ide tokom kojim je zamišljeno u klubu.

„Izgleda mi kao da samo ja ovdje treba nekom nešto da dokazujem”, rekao je Poketino pred subotnje gostovanje Aston Vili.

„To ne treba da bude tako, jer smo svi odgovorni. Svi moramo da dokažemo da zaslužujemo da budemo u ovom klubu i naredne sezone. Ne samo ja”, dodao je Poketino.

Ima ugovor do ljeta 2025, s opcijom nastavka saradnje na još godinu.

„Posljednjih nekoliko mjeseci nisam pričao s ljudima iz kluba, samo sa sportskim direktorima. Ali, ništa se nije promijenilo, nisam promijenio pogled na to kojim putem ovaj klub treba da ide”, istakao je Poketino.

Čelsi bi mogao da se umiješa u borbu za evropsku scenu, ali o tome malo ko razmišlja nakon debakla u duelu sa Arsenalom (5:0).

„Moramo da budemo jači u teškim momentima, moramo da znamo kako da odgovorimo na zahtjeve koje velike utakmice traže. I da zaista vjerujemo u način na koji igramo i u našu filozofiju. I šta još? Moramo da imamo disciplinu”, zaključio je Poketino.

Bonus video: