Šansa za Sutjesku: Zimus su imali 11 bodova manje, sjutra bi mogli da prestignu Budućnost

Budućnost je nakon poraza u prošlom kolu pod većim pritiskom nego mi i to ćemo probati da iskoristimo, smatra golman Sutjeske Vladan Giljen

14186 pregleda 2 komentar(a)
Vladan Giljen, Foto: Savo Prelević
Vladan Giljen, Foto: Savo Prelević

Tokom zimske pauze imali su 11 bodova manje od Budućnosti, sjutra mogu da preteknu velikog rivala - fudbaleri Sutjeske na stadionu pod Goricom, u najvećem crnogorskom derbiju (18 h) igraju možda i ključni meč do kraja šampionata, a ostaće još četiri kola.

U slučaju trijumfa, Nikšićani bi poptuno oživjeli šampionske ambicije.

"Bodovi bi nam značili puno pred finiš sezone, posebno u borbi za Evopu, a možda i za titulu. Ali, ne zavisi to samo od nas, već i od rezultata ostalih mečeva. Vidjećemo šta će se desiti, najvažnije je da u utakmicu ulazimo spremni i bez povrijeđenih igrača. Daćemo sve od sebe za pobjedu“, rekao kapiten Sutjeske, golman Vladan Giljen.

Nikšićani odlično igraju u drugoj polusezoni, od dolaska trenera Miljana Radovića, ostvarili su šest pobjede, te po jedan remi i poraz.

Pod Goricom će, međutim, morati da se izbore sa ne baš blistavom tradicijom, jer nisu slavili pet godina, od septembra 2019, od tada su na devet mečeva u prvenstvo i u Kupu doživjeli šest poraza i tri puta izvukli neriješeno.

Jedna stvar bi, međutim, mogla da ide u korist Sutjeske, uvjeren je Giljen.

"Budućnost je nakon poraza u prošlom kolu pod većim pritiskom nego mi i to ćemo probati da iskoristimo. U svakonm slučaju čeka nas vrlo teška utakmica. U smo formi, imali smo kiks protiv Arsenala, ali smo se brzo vratili na pobjednički kolosijek".

Glavni cilj Sutjeske i dalje je plasman u Evropu. Garantuje ga, međutim, samo prva ili druga pozicija.

"Ako pobijedimo Budućnost, a Dečić kiksa u Baru, zavisili bismo samo od nas. Jer, imamo kući utakmicu protiv Dečića koja može da riješi sve. Nadamo se da će biti tako, ali je najbitnije da idemo utakmicu po utakmicu. Sada je najvažnija ova prva", zaključio je Giljen.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: