Peković: Evropa naredni korak; Božović: Nećemo stati na ovome

Dečić slavi istorijsku titulu, stižu reakcije trenera i kapitena

6788 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Dečića novi su prvaci Crne Gore - zasluženo, jer su titulu ovjerili pobjedom na jednom od najtežig gostovanja, protiv Sutjeske, jer dva kola prije kraja imaju šest bodova više od Budućnosti i Mornara, jer u četiri međusobna duela ove sezone nisu doživjeli niti jedan poraz od, vjerovalo se, najvećeg rivala, Budućnosti.

Uspjeh Tuzana je veći ako se zna da su cijele godine igrali kao domaćini van svog grada, van svog stadiona, koji se renovira...

"Poseban je ovo osjećaj, i velika stvar, kako za klub tako i za sve navijače Dečića. Teret svega ovoga su iznijeli moji igrači, a sama činjenica da nismo odigrali nijednu utakmicu na domaćem terenu je pokazatelj kakav karakter imaju. Uvijek treba vjerovati, nismo imali dugoročne ciljeve ni kada sam došao, išli smo utakmicu po utakmicu, i sve je to sastavni dio sporta. Mislim da smo potpuno zasluženo osvojili titulu“, kazao je za RTCG trener Dečića Milorad Peković, koji je preuzeo tim nakon samo šest jesenjih kola.

Dečić je titulom obezbijedio barem četiri evropska meča - startovaće u 1. kvalifikacija za Ligu šampiona, ukoliko ne prođe preseliće se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

“Naredni korak nam je Evropa, malo ćemo da damo sebi oduška, a od naredne nedelje već planiramo naredne akcije, i da ćemo probati da u Evropi odigramo ozbiljniju ulogu“, dodao je Peković.

Draško Božović je osvojio sedmu titulu prvaka Crne Gore - podatak za pamćenje.

Vuk Striković, Draško Božović
foto: FSCG

“Ponosan sam na taj podatak, ali je to zasluga svih ekipa u kojima sam igrao. U Dečiću sam već tri godine i ljudi ulažu mnogo, i nadam se da ćemo nastaviti u boljem smjeru. Cijele godine smo igrali kao gosti, nismo imali osjećaj domaćinstva, a od sljedeće sezone ćemo imati tu prednost, i sigurno je da se Dečić neće zaustaviti na ovome“, kazao je Božović za RTCG.

“Ovo je ono za šta smo radili cijele godine, istorijska titula za Dečić. Želim ovim putem da čestitam svima koji su učestvovali u ovome. Moram da kažem da je prventvo bilo skroz ujednačeno i da su te neke manje utakmice riješile prvaka, i smatram da smo potpuno zasluženo prvaci“.

Bonus video: