Kjeza i Ščensni nisu u Motinim planovima

Mota će od naredne sezone biti trener Juventusa

3154 pregleda 1 komentar(a)
Tijago Mota, Foto: Reuters
Tijago Mota, Foto: Reuters

Od naredne sezone trener Juventusa biće Tijago Mota. Informacija još nije zvanična, ali italijanski mediji posljednjih dana pišu da je posao gotov i da će se trener Bolonje na kraju sezone preseliti u Torino.

Mota je ove sezone sa Bolonjom uradio fenomenalan posao, a ekipa je sezonu u Seriji A završila na četvrtom mjestu sa 68 bodova i naredne sezone će igrati u Ligi šampiona.

Ali, Bolonju će u Ligi šampiona voditi novi trener. Mota je spreman za korak naprijed u karijeri, a po njegovom dolasku u Juventus uslijediće velike promjene u ekipi.

Italijanski novinar Đanluka di Marcio piše da će okosnicu Motinog Juventusa činiti Rabio, Bremer i Lokateli, dok će Kjeza i Ščensni napustiti klub.

Kjezi i Ščensnom ugovori ističu na kraju naredne sezone. Italijanski fudbaler je ranije izjavio da bi rado ostao u Torinu, ali ga Mota nema u planovima. Za Kjezu su interesovanje ranije pokazali Roma i Milan.

U međuvremenu Juventus je riješio i pitanje golmana, jer je iz Monce stigao Mikele di Gregori. Matija Perin će ostati drugi čuvar mreže, pa je jasno da će Ščensni morati da potraži novi klub.

Sa druge strane, Moti neće biti lako da zadrži igrače koje vidi kao lidere tima. Rabio je na kraju sezone slobodan igrač, jer mu ističe ugovor i klub će morati da razgovara sa njim. Bremeru ugovor ističe 2028. godine, ali je za njega ozbiljno zainteresovan Mančester junajted, dok će Lokateli sigurno ostati u klubu.

Juve je sezonu u Seriji A završio na trećem mjestu sa 71 bodom.

Bonus video: