Mladost: Netačni navodi Otranta

"Ovom izjavom se ograđujemo od daljih obraćanja medijima, pozivamo na fer i sportsku atmosferu i nastavljamo pripreme za baraž mečeve", navodi se u saopštenju Mladosti

6835 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fudbalski klub Mladost Lob.Bet oglasio se saopštenjem nakon današnjih optužbi iz Otrant-Olimpika.

Prethodno je klub iz Ulcinja u saopštenju naveo da je "zvaničnik Mladosti Danilo Mugoša pozvao našeg igrača Miloša Mugošu, sugerišući mu da ne nastupi u baraž mečevima a da će, zauzvrat, dobiti unosan ugovor i povlašten status u FK Mladost".

Prvi meč baraža za popunu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige između Otranta i Mladosti na programu je u petak u Ulcinju, dok je revanš na "DG areni" četvrtog juna. U baražu će igrati još Podgorica i Jedinstvo.

Reagovanje Mladosti prenosimo integralno:

"Igrač Miloš Mugoša je na početku sezone iz Mladosti trebao otići na pozajmicu u Otrant na zahtjev njihovog trenera Dejana Vukićevića, međutim zbog statusa amatera koji je Miloš imao u tom trenutku nije bilo moguće da ide na pozajmicu, već je morao biti registrovan za Otrant. Za dobrobit i razvoj igrača dogovor je da se Miloš registruje privremeno za njih.

Dio dogovora je takođe bio da Miloš bude igrač Otranta do polusezone, ali kako se Otrant borio za ulazak u Prvu ligu napravljen je novi dogovor da igrač ostane do kraja sezone.

Samim tim ovi navodi nisu i ne mogu biti tačni jer je Milošu sugerisano da kao pozajmljen igrač ne bi trebao igrati protiv svog kluba, kao što to funkcioniše svuda u svijetu fudbala kada je igrač ustupljen.

Miloš je dijete Mladosti, čak je i njegov brat član naših mlađih selekcija.

Istu situaciju i zahtjev imali smo mi ove sezone od FK "Sutjeska" za igrača Ognjena Đinovića, kada isti nije igrao protiv njih, iako nam je utakmica bila vrlo bitna u borbi za opstanak.

Ove navode može potvrditi trener Otranta Dejan Vukićević sa kojim je postignut dogovor na početku sezone, kao i Uprava njihovog kluba koja je sa tim bila upoznata.

Ovom izjavom se ograđujemo od daljih obraćanja medijima, pozivamo na fer i sportsku atmosferu i nastavljamo pripreme za baraž mečeve", navodi se u saopštenju Mladosti.

Bonus video: