Stigao Mendi, tri najskuplja defanzivca svih vremena kod Gvardiole

„Oduševljen sam što sam se pridružio Mančester sitiju. To je jedan od najboljih klubova u Evropi, a Pep Gvardiola je posvećen napadačkom fudbalu. Ubijeđen sam da ćemo biti uspješni u godinama koje slijede”, rekao je Mendi za zvanični sajt
0 komentar(a)
Benžamin Mendi, Foto: Www.mancity.com
Benžamin Mendi, Foto: Www.mancity.com
Ažurirano: 24.07.2017. 12:38h

Kada je stigao prošlog ljeta u Mančester siti, Pep Gvardiola je učinio Džona Stounsa najskupljim defanzivcem svih vremena, jer je za mladog štopera platio 55,6 miliona eura Evertonu.

Ovog ljeta je dva puta oborio taj rekord - nakon Kajla Vokera, koji je stigao za 57 miliona iz Totenhema, Gvardiola je danas za 500 hiljada više doveo Benžamina Mendija iz Monaka.

Lijevi bek je prije sedam dana proslavio 23. rođendan, a danas je u Los Anđelesu prošao ljekraske preglede i potpisao petogodišnji ugovor. Uzeo je dres sa brojem 22, koji je nosio njegov zemljak i kolega po poziciji, Gael Kliši.

„Oduševljen sam što sam se pridružio Mančester sitiju. To je jedan od najboljih klubova u Evropi, a Pep Gvardiola je posvećen napadačkom fudbalu. Ubijeđen sam da ćemo biti uspješni u godinama koje slijede”, rekao je Mendi za zvanični sajt.

Sportski direktor „građana” Ćiki Begiristajn je srećan zbog dolaska momka koji je u Monako stigao prošlog ljeta iz Marseja za svega 13 miliona.

„Benžamin ima sve kvalitete koje tražimo za beka. Za tako mladog igrača ima i ogromno iskustvo. Bez dileme je jedan od najboljih bekova svijeta i bio je naša meta broj 1 za tu poziciju. Oduševljeni smo što je došao i ubijeđeni da će dokazati da je fantastičan dodatak ovoj ekipi”, poručio je Begiristajn.

Iako je mlad, Mendi je već odigrao 106 utakmica u Ligi 1, a 57 u Ligi 2, gdje je igrao za Avr do 2013. godine. Ukupno je nastupio u 206 mečeva u seniorskoj konkurenciji, što je za momka njegovih godina impresivna brojka.

Njegovi prodori i asistencije su bili jedni od najvećih aduta Monaka u prošloj, istorijskoj sezoni, kada su „kneževi” osvojili titulu u Francuskoj i igrali polufinale Lige šampiona.

Bonus video: