Raspored Primere za novu sezonu: Odluka o šampionu pada u El Klasiku?

Real u odbranu titule kreće u La Korunji kod Deportiva, dok Barselona dočekuje Betis Debitant u Primeri, katalonska Đirona otvara prvenstvo sa madridskim Atletikom
0 komentar(a)
Primera, Foto: Twitter
Primera, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.07.2017. 09:24h

Poznat je raspored nove sezone španske Primere. Žrijeb je održan juče, a najvažnija je informacija da će se prvi El Klasiko igrati u 17. kolu, 20. decembra, na Santijago Bernabeuu. U proljećnom dijelu sezone meč je na programu u 36. kolu, 6. maja 2018. S obzirom da će poslije tog kola biti još dvije utakmice do kraja sezone nije nemoguće da upravo u El Klasiku bude odlučen prvak Španije.

Prvi madridski gradski derbi sezone igra se u 12. kolu, 19. oktobra, i to na novom spektakularnom stadionu Atletica Vanda Metropolitanu, koji je još nije sasvim završen. Dok se sasvim ne završi, "merengesi" su zatražili da prva dva kola igraju u gostima.

Real u odbranu titule kreće u La Korunji kod Deportiva, dok Barselona dočekuje Betis Debitant u Primeri, katalonska Đirona otvara prvenstvo sa madridskim Atletikom.

Prema procjenama najvećih svjetskih kladionica, Real je blagi favorit u odnosu na Barcelonu. William Hill, plaća opkladu „Real prvak“ s 1.80, a „Barca prvak“ s 1.90. Atletiko Madrid je treći s visokih 34.00, pa dolaze Sevilla (67.00) i Villarreal (101.00).

Kompletan raspored možete vidjeti ovdje.

Bonus video: