Petrović: Imamo kvalitet da se nadigravamo sa njima

Treći put u svojoj istoriji Mladost je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, što do sada nije uspjelo niti jednom domaćem klubu od sticanja samostalnosti.
86 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Petrović, Foto: Filip Roganović
Zoran Petrović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.07.2017. 13:16h

Fudbaleri Mladosti putuju večeras na prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, okršaj sa austrijskim Šturmom koji je na programu u četvrtak u 20.30 na stadionu "Arnold Švarceneger" u Gracu.

Čarter letom Podgoričani putuju do Maribora, do Pohorja, na sjeveru Slovenije, gdje će biti smješteni sva tri dana - autobusom će sjutra (srijeda) otputovati na trening, što je samo 40-ak kilometara vožnje, ali u na samu utakmicu, u četvrtak.

Treći put u svojoj istoriji Mladost je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, što do sada nije uspjelo niti jednom domaćem klubu od sticanja samostalnosti.

Prije četiri godine eliminisali su Videoton i sastali se sa slovačkom Senicom, koju su takođe prošli, a prije dvije sezone su u prvom kolu kvalifikacija drugog po rejtingu evropskog takmičenja izbacili azerbejdžanski Nefči.

Ovoga ljeta ekipa Dejana Vukićevića pobijedila je jermenski Gandžasar, a dvomeč sa austrijskim Šturmom, poznatim austrijskim klubom kojeg je krajem 90-ih proslavio Ivica Osim, stiže kao nagrada za sve što je podgorički klub uradio minuilih sezona. I u Evropi, i na domaćoj sceni...

"Poraslo nam je samopouzdanje nakon odlična dva meča protiv Jermena", kaže najbolji strijelac Mladosti prošle sezone, strijelac prvo gola u pobjedi u Jermeniji od 3:0, Zoran Petrović.

"Idamo da se sastanemo sa jačim od nas, ali i da pokušamo da to demantujemo na terenu", ističe fudbaler koji dan nakon prve utakmice sa Šturmom, 14. jula, proslaviti 20. rođendan.

Šturm je zauzeo treće mjesto u austrijskom šampionatu prošle sezone - po svim parametrima, tradiciji, istoriji, ali i po sadašnjem stanju, veliki je favorit protiv trećeplasiranog sastana iz Crnogorske lige.

Mladost se, međutim, ne predaje unaprijed, utakmice sa Šturmom dočekuje rasterećena, ali ih doživljava i kao veliku priliku...

"Za većinu fudbalera Mladosti, posebno onih mlađih, među kojima sam i ja, ovo su najvažnije i najveće utakmice u karijeri. U ekipi je nekoliko fudbalera koji su igrali ovakve i slične mečeve, tako da ćemo uz njihovu pomoć i mi ostali imati šta da pokažemo", dodaje Petrović.

Cilj Mladosti je da dvomeč ne bude odlučen u prvoj utakmici...

"Čeka nas dobar ambijent na stadionu, pravi evropski, vjerujem da će nam prijati i da će i nama biti motiv više da se pokažemo u pravom svijetlu. Želimo rezultat koji će nam omogućiti da i u Podgorici odigramo otvoren i interesantan meč. Šturm je favorit, čak i ako pobijedimo u Austriji ništa neće biti odlučeno, ali je naša želja da se šansa produži i do revanša", naglašava Petrović.

Bez suspendovanog Bukorca, koji je počeo oba meča protiv Gandžasara, bez još uvijek nedovoljno spremnog Adrovića, te sa i dalje rovitim Krkotićem, Mladost kreće na put u Sloveniju.

Dobra je stvar što se opravio Nedeljko Vlahović, koji igra baš na poziciji koju je igrao Bukorac...

"Tu je i Raičević, koji je ušao sa klupe i odigrao sjajan revanš protiv Gandžasara. Što se tiče Krkotića, doživio je neugodan udarac u revanšu u Jermeniji i od te utakmice je više na terapijama, nego na treninzima. Nadamo se da će moći da pomogne", kazao je Dejan Vukićević.

Sa ili bez Adrovića, Vlahovića i Krkotića, Mladost je drugačija ekipa nego što je bila prošle sezone...

"I prošle sezone smo bili jaki, ali igrači koji su došli, Ćetković, Krkotić, Vlahović, Adrović i svi ostali, donijeli su kvalitet više. Rad sa trenerom Dejanom Vukićevićem takođe daje rezultate, mislim da ćemo biti sve bolji i bolji", ističe Petrović.

Takva Mladost će pokušati da izbjegne tipičnu utakmicu crnogorskih timova protiv favorita na evropskoj sceni.

"Nećemo se povlačiti, nastojaćemo da se nadigravamo, a ne samo da se branimo. Mislim da imamo kvalitet za to, i na terenu, ali i na klupi", zaključuje Petrović.

Revanš između Mladosti i Šturma igra se narednog četvrtka u Podgorici.

Bonus video: