Spaleti: Ne znam da li sam bolji od drugih, ali tvrdim da sam drugačiji

"Moramo da napravimo moćan tim, a to nije lako, jer znači da ne smijemo da pogriješimo sa pojačanjima", rekao je Spaleti
76 pregleda 0 komentar(a)
Lućano Spaleti Inter Milano, Foto: Twitter
Lućano Spaleti Inter Milano, Foto: Twitter
Ažurirano: 14.06.2017. 12:30h

Lućano Spaleti je se danas prvi put javnosti predstavio kao trener Intera sa jasnom porukom da mora da pronađe način da vrati milanski klub u vrh italijanskog i evropskog fudbala.

Spaleti je četvrti trener Intera od avgusta prošle godine - nakon odlaska Roberta Manćinija u avgustu 2016. tu su bili još Frank de Bur i Stefano Pioli.

Iza Intera je očajna sezona u kojoj nije izborio ni plasman u Evropu, ali Spaleti zna gdje je došao:

"Ovo je velika šansa za mene. Moramo da napravimo moćan tim, a to nije lako, jer znači da ne smijemo da pogriješimo sa pojačanjima. Najvažnije je da stvorimo grupu, pojedince imamo, ali neophodno je da svi igrači shvate da individualni kvalitet ne znači mnogo", rekao je Spaleti.

Šta može da ponudi Interu za razliku od ostalih trenera? Imao je spreman odgovor:

"Ne znam da li sam bolji od drugih, ali tvrdim da sam drugačiji.

Posao Spaletija zavisiće i od prelaznog roka, a Inter tu čeka veliki posao.

Navodno je već postignut dogovor sa štoperom Rome Antonijom Ridigerom, blizu je i lijevi bek Nice Dalbert Enrike. Tokom ljeta Inter će pokušati da dovede i Federika Bernardeskija iz Fiorentine, mete su i Anhel di Marija i Lukas Moura iz PSŽ-a...

"Bilo bi dobro da pojačanja dođu što prije, posebno kada su u pitanju defanzivci.

"Prošle godine sam gledao meč Inter - Juventus i u njemu se nije vidjela razlika između dvije ekipe. A onda pogledate tabelu i shvatite da je razlika u bodovima ogromna...", kaže Spaleti.

Novinare je zanimalo šta ima da kaže na to da nije bio prva opcija za klupu Intera. Prije Spaletija su se pominjali Antonio Konte, Dijego Simeone, Leonardo Žardim...

"Ne zanima me to što nisam bio prva opcija. Najvažnije je da sam sada tu i da sam dio ovakvog kluba"m, istakao je Spaleti.

Bonus video: