Poljaci grabe ka Rusiji, Danci prvi osvojili Kazahstan

Het-trik Roberta Levandovskog protiv Rumunije
8 komentar(a)
Robert Levandovski Poljska, Foto: Reuters
Robert Levandovski Poljska, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2017. 22:24h

Poljska grabi ka Mundijalu nakon što je moć pokazala i u duelu sa Rumunijom.

Poljaci su slavili sa 3:1, a opet je sve bilo u znaku Roberta Levandovskog - napadač Bajerna je upisao het-trik, a dva puta se upisao iz penala.

Levandovski je u kvalifikacijama za SP dao 11 pogodaka, koliko i Kristijano Ronaldo. Najbliži pratioci su im Stevan Jovetić, Romelu Lukaku i Andre Silva sa po šest golova.

Польша - Румыния 3:1. Обзор матча. Квалификация ЧМ-2018. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Četiri kola prije kraja kvalifikacija Poljska na prvom mjestu ima 16 bodova, šest više od Crne Gore i Danske koje dijele drugu poziciju.

A ono što je uspjela Poljska, niti Rumunija, uspjela je - Danska.

Najveći rival naše selekcije u borbi za 2. mjesto slavio je na teškom gostovanju u Kazahstanu, rezultatski lako i ubjedljivo - 3:1.

Tamo gdje su Poljaci odigrali 2:2, a Rumuni 0:0, Danci su ostvarili pobjedu koja može da im bude od velike pomoći u borbi za baraž.

Najnapornije putovanje u evropskoj zoni kvalifikacija, od šest sati leta, Crnu Goru očekuje 1. septembra.

Nakon izjednačenog početka Danci su meč na "Astana areni" prelomili u 27. minutu, golom Nikolaja Jorgensena. Dilejni je centrirao, Poulsen odigrao povratnu za napadača Fejnorda, koji je pogodio preciznim udarcem sa 15-ak metara.

Sve je bilo odlučeno dva minuta prije kraja prvog poluvremena, kada je vezista Kazahstana, igrač Kairata Islamkhan, dobio direktan crveni karton zbog faula nad Kvistom.

Samo šest minuta igre sa igračem više u nastavku Dancima je bilo dovoljno da daju drugi gol. Logvinenko je faulirao Jusufa Poulsena u šesnaestercu, a vezista Totenhema Kristijan Eriksen pogodio iz penala za 2:0.

Kazahstanci su se ponadali u 76. minutu, kada je Kujat neočekivano pobjegao odbrani Danske i na pas Mužikova smanjio na 2:1, ali je samo pet minuta kasnije Ajaksov supertalenat, Kasper Dolberg "zatvorio" utakmicu na ubacivanje Bratvajta iz Tuluza - 1:3.

Danci idu na 10 bodova iz šest utakmica - imaju tri pobjede, remi i dva poraza.

Казахстан - Дания 1:3. Обзор матча. Квалификация ЧМ-2018. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Bonus video: