Danci u kazahstanskom grotlu, Poljska završava posao?

"Ako pobijedimo u Kazahstanu, bićemo u dobroj poziciji za 2. mjesto", kazao je Age Hareide, selektor Danske
75 pregleda 0 komentar(a)
Eriksen, Foto: Reuters
Eriksen, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2017. 08:44h

Još dvije utakmice igraju se u našoj grupi - lider Poljska čeka Rumuniju u Varšavi, dok Danska putuje u Kazahstan.

Dobru uvertiru imali su izabranici Agea Hareidea pred meč u Astani, odigrali su 1:1 sa Njemačkom u Kopenhagenu. U Kazahstanu je, međutim, teško igrati - šest sati leta, vremenska razlika, rastrčani domaćin.

U Astani nisu slavili ni Poljaci, ni Rumuni. Pokušaće Danci...

"Ako pobijedimo, bićemo u dobroj poziciji za 2. mjesto", kazao je Hareide.

Drugoplasirana reprezentacija iz naše grupe trenutno je, međutim, najgora drugoplasirana iz svih devet grupa, što bi mogao da bude problem, i za Crnu Goru i za Dansku, koje dijele 2. poziciju sa po sedam bodova.

Osam najboljih drugoplasiranih selekcija igraće baraž za Mundijal, dok najgora drugoplasirana otpada...

"Ne mora da znači da će biti tako. U ostalim grupama, koliko vidim, drugoplasirani tek treba da igraju sa liderima. U svakom slučaju, pobjedom u Kazahstanu napredovali bismo i u tom segmentu", kazao je Hareide.

Meč na Centralnom stadionu u Astani igra se prije naše utakmice sa Jermenijom i počinje u 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Poljska, koja je ubjedljivo prva, ima priliku da završi posao oko plasmana na Mundijal, ali i da pobjedom nad Rumunijom olakša i nama i Dancima...

Meč se igra na Narodnom stadionu u Varšavi, u 20.45.

"Sve je u našim rukama, ali ne smijemo da pomislimo da smo već na Mundijalu. Kvalifikacije su tek na polovini. Rumunija je opasna selekcija, koja svakog može da iznenadi, zato ćemo ući u meč sa još više odlučnosti", kazao je vezista Poljske Jakub Blaščikovski.

Rumuni su 4. na tabeli sa šest bodova - imaju jedan manje od Crne Gore i Danske. Stižu u Varšavu da pokušaju da naprave izneneđenje, iako su jesean u Bukureštu potučeni od Poljaka sa ubjedljivih 3:0.

"Nadam se drugačijem rezultatu nego u prvoj utakmici, iako igramo sa najboljom selekcijom u grupi", kazao je selektor Rumuna, Njemac Krištof Daum.

Novinari su ga pitali - da li će podnijeti ostavku u slučaju poraza.

"Nije lako napraviti reprezentaciju za tako kratko vrijeme. Korak po korak, i mi smo sve bolja reprezentacija, barem ja mislim tako. Zato ne razumijem zašto me to pitate. Jesam li pod pritiskom? U fudbalu uvijek postoji pritisak, zavisi kako postavite stvari", odgovorio je Daum.

Bonus video: