Sudijska komisija: Da Zvezda i Partizan ne traže alibi za neuspjehe

Sudijska komisija FSS-a je navela da je bila primorana da reaguje suočena sa rječnikom i uvredama "koje ne idu uz funkciju direktora jednog velikog kluba"
0 komentar(a)
Zvezdan Terzić, Foto: BETA
Zvezdan Terzić, Foto: BETA
Ažurirano: 08.05.2017. 19:20h

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) apelovala je na rukovodstva Crvene zvezde i Partizana da ne traže alibi za eventualne neuspjehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima.

"Apelujemo na rukovodstvo dva naša najveća kluba da ne traže alibi za svoje eventualne neuspjehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima. Ovakvim svojim djelovanjem oni nanose štetu sudijskoj organizaciji, kao i svim klubovima naše elitne lige. Istovremeno, ovim putem obaveštavamo javnost da je FSS formirao Etičku komisiju koja će se ubuduće baviti ovakvim pritiscima i napadima, odnosno slučajevima koji štete srpskom klupskom fudbalu", navodi se u saopštenju Sudijske komisije, koje je dostavljeno agenciji Beta.

Sudijska komisija FSS-a je navela da je bila primorana da reaguje suočena sa rječnikom i uvredama "koje ne idu uz funkciju direktora jednog velikog kluba".

Zvezdan Terzić je prethodno na konferenciji za medije rekao da su "lopovi oteli titulu" Zvezdi i direktno optužio pojedine sudije da su uticale na loše rezultate tog kluba u nekim utakmicama.

"Pitamo, najprije, direktora Crvene zvezde ko je od njegovih saradnika ulazio u svlačionicu i vršio pritisak na sudije tokom poluvremena utakmice četvrtfinala Kupa Srbije izmedju njegovog kluba i Mladosti iz Lučana? Ko je od njegovih službenika zvao glavnog sudiju meča Napredak - Crvena zvezda, odnosno zašto su ponovo njegovi ljudi vršili pritisak prije meča na arbitra utakmice Voždovac - Crvena zvezda?", piše u saopštenju Sudijske komisije.

Pitanja su upućena i direktoru Partizana povodom optužbi na račun sudija na zvaničnoj klupskoj televiziji.

"Pitamo i direktora Partizana ko je ispred kluba zvao glavnog sudiju meča četvrtfinala Kupa Srbije izmedju Voždovca i Partizana? Ko je u ime kluba zvao i sudiju utamice Partizan - Radnik? Kako je moguće da jedan veliki klub dozvoli transparent sa telefonskim brojevima sudija i objavu njihovih lica na svojoj zvaničnoj televiziji, svjesno stvarajući pritisak i medijsku hajku protiv članova sudijske organizacije", navodi se u saopštenju Sudijske komisije FSS-a.

Bonus video: