Ćolo se ne predaje: Ništa nije nemoguće, zato je fudbal divna igra

"Fudbal je divna igra jer se dešavaju neočekivane i nepredvidive stvari. Ne mislim da smo otpisani. Imamo još opcija. Daćemo posljednju kap znoja u revašu".
65 pregleda 0 komentar(a)
Simeone, Foto: Reuters
Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2017. 21:48h

Nije u krvi Dijega Simeonea, neustrašivog borca, da istakne bijelu zastavicu, čak i kada njegov tim ima tri gola minusa protiv prvaka Evrope.

"Ne mislim da je nemoguće da se vratimo, pred nama je još jedan meč. Rekao sam igračima da oni to mogu da urade", kazao je "el ćolo".

Real je u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona savladao Atletiko sa 3:0, zahvaljujući maestralnom Kristijanu Ronaldu, koji je postigao sva tri gola.

"Prvo poluvrijeme je bilo više ujednačeno, imali smo veliku šansu preko Gameira da izjednačimo na 1:1. Dopada mi se kako je moj tim odigrao u prvom poluvremenu, ali je Real imao vrlo dobre napadačke opcije".

Sumnjiv je prvi gol Reala - da li je Ronaldo bio u ofsajdu, da li je sudija trebalo da podigne zastavicu - ne prilikom pogotka, već prilikom akcije koja je prethodila golu. Portugalac je nakon centaršuta Ramosa bio u nedozvoljenoj poziciji, ali lopte nije došla do njega.

Savić je intervenisao, ali je uslijedio centaršut Kasemira i gol Kristijana za 1:0.

"Ja sam vidio ofsajd, možda sudija nije računao prvu akciju", bio je ironičan Simeone.

U nastavku, Atletiko je bio bezopasan, Real organizovan, a u finišu i silovit.

"Nedostajala nam je dubina u napadu, a oni su iskoristili prostor koji smo ostavili", kazao je Simone i poručio:

"Fudbal je divna igra jer se dešavaju neočekivane i nepredvidive stvari. Ne mislim da smo otpisani. Imamo još opcija. Daćemo posljednju kap znoja u revašu".

Argentinac je čestitao Realu.

"Protivnik je bio bolji, zaslužio je čestitke. Idem spokojan na spavanje. Čeka nas nastavak borbe u prvenstvu, a onda i revanš protiv Reala. Pokušaćemo nemoguće, jer se zovemo Atletiko Madrid".

Bonus video: