Venger otišao usred intervjua

„Kada sezona počne, nije nam cilj da završimo ispred Totenhema, već da budemo šampioni. Zato najviše žalim što u ovom dijelu sezone nismo u mogućnosti da se borimo za titulu”, odgovorio je Venger
0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2017. 08:25h

Arsenal je izgubio derbi sjevernog Londona i praktično ostao bez šansi za plasman u Ligu šampiona.

Prvi put u posljednje 22 godine, otkako je stigao Arsen Venger, Sparsi će završiti sezonu ispred najvećeg rivala u Premijer ligi.

Uprkos teškim trenucima, Profesor je imao strpljenja za tri minuta razgovora sa novinarom „Skaj sporta” poslije utakmice. Međutim, jedno pitanje je prelilo čašu i natjeralo Vengera da ode sa intervjua.

Prije toga je imao šta da kaže na račun pobjede rivala i situacije u kojoj je njegov tim.

„Totenhem je zaslužio pobjedu. Osjetio sam da je utakmica bila izjednačena sve dok nismo primili prvi gol. Odmah zatim smo skrivili i penal, što je bio prelomni trenutak. Za nas je ovaj detalj ostavio prilično jak utisak, pošto je Totenhem od tada postao još opasniji”, rekao je Venger.

Francuz je naglasio ni da se njegovi igrači nisu dovoljno potrudili da drže loptu u svom posjedu.

„Tu ima dosta i do Totenhema. Bili su fizički bolji od nas, konkretniji. Nismo igrali s dosta slobode. Nismo povratili nivo samopouzdanja potreban da igramo na taj način. Nedostajalo nam je samopouzdanja”.

Sljedeće pitanje odnosilo se na već pomenutu činjenicu - da će Sparsi biti ispred „tobdžija” na kraju sezone.

„Kada sezona počne, nije nam cilj da završimo ispred Totenhema, već da budemo šampioni. Zato najviše žalim što u ovom dijelu sezone nismo u mogućnosti da se borimo za titulu”, odgovorio je Venger, ali je novinar insistirao da Arsenalov šef struke odgovori koliko ga ova situacija boli:

„Gledajte, u 21 godini se desilo jednom. Matematički, to je moralo da se dogodi jednom. Nismo srećni zbog toga, ali moramo da prihvatimo situaciju. Nećemo sada da gledamo gdje smo u odnosu na Totenhem, nego gdje smo u ovoj sezoni. A nismo tamo gdje bismo trebalo da budemo".

A onda je Venger otišao, iako je voditelj pokušao da ga zaustavi riječima da ima samo još jedno pitanje.

Bonus video: