Inter poručio Simeoneu: "Ćolo, samo kaži šta želiš"...

"Korijere delo sport" tvrdi da je Inter dao i neku vrstu ultimatuma Simeoneu da on u narednih 20 dana odluči da li će napustiti Atletiko godinu prije isteka ugovora
56 pregleda 1 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2017. 15:27h

Inter zna šta treba da radi da bi se vratio u vrh italijanskog i evropskog fudbala - spreman je da ispuni sve uslove samo da dovede Dijega Simeonea za trenera.

Interova opsesija radom popularnog Ćola nije vijest, ona traje godinama, već je sada naslovne strane italijanskih medija "kupila" informacija koja govori o tome šta je sve milanski klub spreman da ponudi Argentincu da bi ovaj napustio Atletiko Madrid.

Ponuda bi definitivno mogla da zainteresuje drugu stranu i glasi: "Sam napiši cifru za godišnju platu i dobićeš koliko god novca želiš za prelazni rok". To su navodno kineski vlasnici poručili treneru "kolćonerosa".

"Korijere delo sport" tvrdi da je Inter dao i neku vrstu ultimatuma Simeoneu da on u narednih 20 dana odluči da li će napustiti Atletiko godinu prije isteka ugovora.

"Više puta sam rekao da je moja budućnost jasna. Ostajem u Atletiku", rekao je Simeone nakon revanša četvrtfinala Lige šampiona protiv Lestera.

Inter, međutim, pokušava na sve načine, želi i da iskoristi fenomenalan odnos Simeonea i potpredsjednika kluba Havijera Zanetija.

Interovo insistiranje da dovede Simeonea natjeralo je italijanske medije da "aktiviraju" insajdere iz Madrida i pokušaju da saznaju da li bi i iz kojih razloga Ćolo mogao da promijeni odluku i ode iz Atletika ovog ljeta.

I izgleda da bi to moglo da se desi u dva slučaja: Jedan je ako Atletiko osvoji Ligu šampiona, pa trener zaključi da je zaokružio ciklus u Madridu, a drugi ako klub odluči da proda Antoana Grizmana.

"Simeone ne želi da se odrekne Grizmana ni za 100 miliona. Hoće da na taj način pokaže evropskim rivalima da je Atletiko dovoljno moćan na tržištu", pišu italijanski mediji.

Inter bi dao Simeoneu ugovor na četiri godine, a navodno je sličnu ponudu dao i Antoniju Konteu iz Čelsija.

Razlika je, međutim, što je glas navijača apsolutno za Simeonea, bivšeg igrača Intera, dok Konte nije tolika želja zbog prošlosti sa Juventusom, omraženim rivalom.

Danas se piše i o tome da bi Inter trebalo da na ljeto u upravu vrati i Gabrijelea Orijalija, koji je trenutno menadžer reprezentacije Italije.

Bonus video: