„Marka” okrivila Zidana za poraz Reala u el klasiku

„Zidan je rekao da ne žali zbog svojih odluka u el klasiku, ali bi ipak trebalo da žali, piše „Marka” u analizi najvećeg derbija na svijetu.
4 komentar(a)
Zidan, Foto: Beta-AP
Zidan, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.04.2017. 08:58h

Trener Reala Zinedin Zidan imao je prvi trenerski el klasiko u Madridu i bio je direktan krivac za poraz svog tima - mišljenje je uticajne „Marke”, lista privrženog Realu.

„Zidan je rekao da ne žali zbog svojih odluka u el klasiku, ali bi ipak trebalo da žali, piše „Marka” u analizi najvećeg derbija na svijetu.

Barselona je u nedjelju savladala Real na "Santjago Bernabeuu" sa 3:2, golom Mesija u posljednjim sekundama nadoknade, i time vratila neizvjesnost u šampionsku trku.

Iz niza grešaka koje je, po madridskom listu, Francuz napravio, izdvaja se posljednja i najfatalnija.

„Imao je igrača manje i rezultat koji odgovara Realu, a dozvolio je da mu ekipa bezglavo napada u finišu i da u posljednjem napadu bude šest sa igrača na protivničkoj polovini”, navodi se u tekstu.

Zna se šta je uslijedilo - kontra Barselone koju je povukao Serđi Roberto, povratna lopta Albe i egzekucija Mesija.

Ostale greške koje je, po mišljenju „Marke”, Zidan napravio, bile su uglavnom kadrovske.

„Bejl je trebalo da bude na klupi. Ali ne, Zidan je tek oporavljenog igrača stavio u prvu postavu. Svi znamo što se zatim dogodilo - Velšanin je zbog povrede izašao još u prvom poluvremenu”.

„Marki” smeta i što Zidan, bukvalno u svakom momentu, slijepo vjeruje triju BBC.

„Asensio je počeo na klupi, Isko nije ni ulazio, a Lukas Vaskes je bio na tribinama. Forsiranje Ronalda, Benzeme i Bejla zajednu u ovom trenutku nije najbolje rješenje za Real - defanzivno, a čak ni niofanzivno, zbog međusobe sebičnosti”.

Zidan je, po običaju, ostao miran.

"Ovaj poraz nas nije pogodio, neće nas poremetiti i već sa narednim treningom razmišljamo o utakmici u La Korunji protiv Deportiva. I dalje zavisimo sami o sebi, borićemo se i dati svoj maksimum" kazao je Zizu.

Real već u srijedu, u vanrednom kolu Primere, gostuje Deportivu na "Riazoru". Isto veče Barselona dočekuje Osasunu.

Dva tima su poravnata na vrhu pet kola prije kraja, ali je Real u prednosti jer treba da odigra jednu utakmicu više - ukupno šest.

Bonus video: