Konte nadmudrio Poketina, Čelsi eliminisao Totenhem

"Plavci" savladali Sparse sa 4:2 na "Vembliju"
2 komentar(a)
Čelsi, Foto: Reuters
Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2017. 18:23h

Čelsi je u finalu FA kupa, Totenhem je postao jedan od najvećih gubitnika ovog takmičenja nakon što je i sedmi put zaredom poražen u polufinalu.

"Teško je prihvatiti ovakav poraz", rekao je napadač Totenhema Hari Kejn.

Na "Vembliju" je bilo 4:2 za "plavce" koji su sebi mogli da dozvole da 60 minuta igraju bez Dijega Koste i Edena Azara.

I bez njih su postigli dva gola (oba Vilijan, jedan iz slobodnog udarca, a drugi iz nepostojećeg penala), ali se Totenhem dva puta vraćao iz minusa (Kejn i Dele Ali), čak i bio bolja ekipa...

Onda, Antonio Konte je uveo dva asa, a Azar mu je već u 75. vratio pogotkom kada je matirao Iga Ljorisa sa ivice kaznenog prostora.

"Za mene lično je velika stvar što sam u prvoj sezoni u Engleskoj došao u situaciju da se borim za trofeje u Premijer ligi i FA kupu", rekao je Konte.

Sparsi nakon gola Azara nisu imali vremena ni da krenu naprijed, a uslijedio je novi šok od kojeg nisu mogli da se oporave, jer je Nemanja Matić sa više od 25 metara od prečke postigao evrogol i stavio tačku na prvo polufinale.

Bio je to prvi gol srpskog veziste za Čelsi još od maja prošle godine i duela sa Sanderlendom u prventvu.

Челси - Тоттенхэм 4:2. Обзор матча. Кубок Англии 2016/17. 1/2 финала. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Moram da čestitam Čelsiju. Mislim da smo bili bolji tim u ovom duelu, ali je naš protivnik znao da realizuje šanse za razliku od nas", istakao je Maurisio Poketino i najavio borbu za titutlu:

"Moramo da prihvatimo ovu eliminaciju. Smirićemo se, odgledati snimak i vidjeti gdje smo griješili. FA kup je takmičenje koje smo htjeli da osvojimo, ali probaćemo opet naredne sezone", istakao je Poketino.

Drugi polufinalni par čine Arsenal i Mančester siti - taj meč je na programu sjutraod 16 časova, takođe na „Vembliju”.

"Vraćam se na "Vembli", taj stadion je važan dio moje karijere", rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola aludirajući na titule prvaka Evrope koje je osvojio u Londonu 1992. kao igrač i 2011. kao trener Barselone.

Bonus video: