Bitka ze elitu

Mančester junajted je jedina ekipa koja je u posljednjoj deceniji uspjela da joj Čelsi ne uputi šut u gol, pa će napad Anderlehta biti na velikom iskušenju na "Old Trafordu"
1 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2017. 08:21h

Revanši četvrtfinala Lige Evrope odigraće se večeras od 21.05 sati. U prvim duelima jedino je Ajaks na svom terenu uspio da napravi dobru zalihu, ne samo zbog pobjede od 2:0 nad Šalkeom, već i zbog loše forme i igre njemačkog pretstavnika.

Najvećem i najtrofejnijem četvrtfinalisti, Mančester junajtedu dolazi u goste belgijski Anderleht, koji je u finišu prvog diejla uspio da dođe do remija (1:1). No, u kakvoj je formi ekipa Žozea Murinja osjetio je lider Premijer lige Čelsi, između dva evropska okršaja "đavola" i Anderlehta - Mančester junajted je uspio da nakon skoro deset godina ostavi igrače Čelsija bez šuta u okvir gola u pobjedi od 2:0.

A baš je Mančester junajtedu posljednjem uspjelo da u eri ser Aleksa Fergusona savlada Čelsi u septembru 2007. godine rezultatom 2:0 u utaklmici u kojoj "plavci" isto nijesu uspjeli da upute šut u okvir gola!.

Podatak da je "đavolima" dovoljan remi bez golova za prolazak u polufinale, govori u prilog činjenici ko je veliki favorit okršaja na "Old Trafordu". A ulog je veliki, pošto uiz vrijedni trofej pobjeda u Ligi Evrope garantuje učešće u Ligi šampiona.

Selta je u prvom duelu u Vigu dobila drugog belgijskog učesnika četvrtfinala Genka sa 3:2, u utakmici u kojoj je Genk potvrdio odličnu formu, a neizvjesno će biti i u Istanbulu, gdje će Bešiktaš protiv Liona pokušati da nadomjesti minus iz prvog odmjeravanja snaga (2:1).

Taj duel obilježili su neredi navijača pa su oba kluba kažnjena sa po 100 hiljada, uz uslovnu kaznu od dvije godine neigranja u Evropi ako se incidenti ponove.

Bonus video: